Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Lyckat informationsutbyte med kommuner

Informationschef, F 7

kommuninfo_01_foto_johlid01

Torsdagen den 11 februari hade C F 7 bjudit in åtta av flottiljens närmaste kommuner till ett informationsmöte om flottiljens och garnisonens verksamhet de kommande åren som en följd av försvarsbeslutet. Vid mötet gavs information om de förändringar det innebär att F 7 återigen är ett krigsförband i samtliga delar samt hur flottiljen ser den kommande utvecklingen av 7:e flygflottiljen samt Såtenäs garnison. Samtliga åtta kommuner hade tackat ja till inbjudan och det var kommunalråd, oppositionsråd och kommundirektörer på plats.

Kommunerna som deltog var; Lidköping, Grästorp, Essunga, Trollhättan, Vara, Götene, Vänersborg och Skara.

Kommunrepresentanterna visade stort intresse för F 7:s syn på den framtida utvecklingen och konstaterade att information är viktigt, eftersom flottiljens och garnisonens verksamhet i många fall påverkar även kommunerna, i synnerhet om och när verksamheten bedrivs på udda tider och på platser utanför garnisonsområdet. Särskilt intresserade var de av den föredragning F 7:s rekryteringsofficer höll om hur urvals- och utbildningssystemet för soldater och officerare ser ut. Det konstaterades bland annat att flottiljen och kommunerna i många stycken söker samma typ av människor och utan att konkurrera kanske det går att hitta samverkansformer som kan gagna både kommuner, flottiljen och Såtenäs garnison.

F 7:s representanter var också mycket nöjda efter mötet med kommunerna. Det gav en bra möjlighet till informationsutbyte om både nuläge och kommande verksamhet. Alla inblandade var rörande överens om att den här typen av möten bör fortsätta. Nästa gång blir kanske under årets Flygvapenövning, eller vid någon lokal övning som genomförs på Såtenäs garnison. Vad det än blir så ger en övning en inramning med möjligheter att visa det man pratar om på ett bra och mer konkret sätt.

Henrik Gebhardt
Informationschef; F 7

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *