Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Nordic Battle Group går ur beredskapen

kentloving

DSC_0039

I insatsförbandet Nordic Battle Group 15 (NBG 15) ingår Expeditionary Air Wing (EAW), vilken svarar för de flygande delarna. NBG 15 står i beredskap 2015-01-01 – 2015-06-30. F 17 svarar för ungefär 90-talet personer i organisationen, med allt från piloter och flygunderhållspersonal på JAS39 Gripen, till flygbasjägare, samband- och förplägnadspersonal. Hela NBG 15 består av ca 2400 personer. Bidragande länder är förutom Sverige; Estland, Finland, Irland, Lettland, Litauen och Norge.
Chef för battlegruppen är force commander överste Torbjörn Larsson.

 

 

 

DSC_0011

Uppgifterna för NBG 15 kan bestå i allt från rent humanitära hjälpinsatser till fullt ut beväpnad strid.
– Fanan med en Gripen som håller en olivkvist i ena handen och ett skarpslipat svärd i den andra skall symbolisera detta, sa överste Torbjörn Larsson i sitt avslutningstal.

DSC_0036 Som avslutning delades en coin ut som minne efter beredskapen. Även hunden Epina fick en.

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *