På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

CJSE15. Social samverkan är en viktig komponent

Mats Gyllander

C.J.S.E. BÄND med förstärkning av Johanna och Frida från Sverige

C.J.S.E. BÄND med förstärkning av Johanna och Frida från Sverige

När man befinner sig på övning i nästan två veckor är det viktigt att kunna slappna av mellan varven.

Inom ramen för arbetet i övningsscenariot och den kunskapsutveckling som sker, knyter deltagarna många kontakter med kollegor från flera nationer. Det är en jätteviktig faktor att ta med sig in i framtiden där flera av deltagarna säkert kommer att mötas i olika sammanhang.

Att då även bygga upp en social kontakt är lika viktigt. Att lära känna varandra som kamrater och vänner är avgörande för att lösa gemensamma uppdrag i framtiden.

Inom CJSE-15 i Uppsala har stödorganisationen sett till att man har möjlighet träffas på Ärnamässen varje kväll. Där serveras kvällsmål och deltagarna har möjlighet att dricka en öl eller något alternativ och umgås med kamraterna.

Det har blivit en tradition inom CJSE- och VIKING-övningarna att de finska deltagarna skall sätta ihop en orkester och ta med sig instrument och ljudutrustning för att kunna uppträda.

CJSE15 The CJSE Band-bild 3 bloggÅrets resultat kallar sig C.J.S.E. BÄND och består av sex glada finska officerare.

När man kom till att börja repetera inför sitt första framträdande utökades rockbandet med två tjejer från den svenska kontingenten i övningen.

Deras första spelning genomfördes på Ärnamässen i Uppsala under lördagskvällen. Repertoaren bestod av en blandning mellan klassiska rockhits och en och annan finsk rocklåt. Då Johanna och Frida tillförts till bandet utökades även repertoaren med ett medley av några svenska klassiker som bland annat Sommaren är kort från Tomas Ledin och Sommartider från Gyllene Tider.

CJSE15 The CJSE Band-bild 2 bloggSuccén var given. Publiken sjöng med, dansade jublade och applåderade mycket.

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *