På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Nya utmaningar

FVC

För snart två veckor sedan presenterade FMVs Generaldirektör, Lena Erixon, myndighetens nya organisation föranledd av de förändringar i ansvar och resursfördelning som är beslutade. I samband med det presenterades också chefer i den nya organisationen.

Brigadgeneral Johan Svensson, nuvarande chef för Flyg(vapen)avdelningen vid Högkvarterets Produktionsledning (C PROD FLYG), kommer att få en framträdande position i FMVs nya organisation. Johan har rekryterats som chef för System- och Produktionsledningen.

HKV står också inför en omorganisation som är planerad att ske vid årsskiftet. Mycket övergripande innebär det för Flygvapnets del bla att Flygtaktisk stab (FTS) lämnar ifrån sig ansvaret för utvecklingsfrågorna. Detta, i kombination med en förändrad indelning av Insatsstaben och en beslutad personalreduktion, innebär att FTS mer eller mindre halveras i befattningar räknat. PROD FLYG, som får utökade uppgifter, kommer personalmässigt att bibehålla volymen (en befattning ytterligare med nuvarande beslutsinriktning).

I HKV omorganisation kommer dagens inspektörer (AI, MI och FVI) att gå över till respektive produktionsavdelning vid HKV PROD. I samband med det är planen att nuvarande chefer vid PROD-avdelningarna (A, M och FV) går över till HKV INS och blir taktiska chefer vid respektive taktisk stab.

När nu Johan Svensson fått ny befattning vid FMV, med tjänstgöringsstart tidigare än vid årsskiftet, kommer jag att gå över till PROD tidigare än planerat. Fastställt datum för denna flytt är 14 oktober. Det finns ingen dramatik i detta. Skiftet för mig kommer att ske några månader tidigare än planerat och där jag bildligt packar väskan och går från Lidingövägen 24 till Tre Vapen. Skillnaden mot grundplanen är att jag inte kommer att möta Johan i höjd med Tessinparken.

Jag ber att få gratulera Johan till nytt jobb och i samband med det befordran till generalmajor. Jag vill redan nu önska lycka till med de utmaningar detta innebär.

Rekrytering av ny Flygtaktisk chef har initierats.

Micael Bydén/ FVI

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *