Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

”Aldrig ge upp”

catharinabergsell

Onsdagen den 9 april19.utbildningskompaniet, F17/Kvarn har påbörjat övningen ”Aldrig ge upp”. En 8 dygn lång övning som ingår i det näst sista projektet i GMU.

Rekryterna kommer att under dessa dygn få utveckla och tillämpa de kunskaper de förvärvat fram till dags dato under fältförhållanden med friktioner såsom lite sömn, mindre mat och framförallt, ovisshet om vad som kommer hända!

Med på övningen finns även anställda gruppchefer som leder grupperna. Gruppcheferna kommer från både Linköping och Ronneby. Dessutom ingår soldater och hundar ur 1. Flygbasbat/Malmen som figuranter.
 
Rekryten är mycket motiverad för uppgiften och håller i skrivande stund på att upprätta förläggning och bedriva fast och rörlig spaning (efter förmåga) i respektive grupp & plutonsområden. Idag har de framryckt, dolt (med varierad framgång ;) ) till sina grupperingsplatser och under natten förväntas en hel del aktivitet….

Stridsvärdet är högt och humöret på topp hos både befäl och rekryter!

Observationsplats

Observationsplats

Är du nyfiken på att läsa om soldaternas strapatser under den kommande veckan?
Gå in på vår facebook, F17 Blekinge flygflottilj”

Elena Fredriksson
Stf C 19. Utbkomp
F 17/Kvarn

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *