Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Försvarsmaktens huvudflygdag 2012

flygvapenbloggen

Välkommen till Försvarsmaktens huvudflygdag söndagen den 3 juni 2012!

I år genomförs flygdagen på Malmen utanför Linköping. Flygshowen kommer bestå av både historiska och moderna inslag, och innefattar allt från Tummelisa, den baltiska akrobatiska uppvisningsgruppen Baltic Bees och samtliga av Försvarsmaktens helikoptersystem till ett av västvärldens största transportflygplan C-17, Viggen, Lansen och givetvis Gripen.

Information och program finns på forsvarsmakten.se/flygdag2012

Helikopter 15

Helikopter 15

Officiell blogg

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

5 kommentarer

 • Jonas Aronsson 12 juni 2012 22:02

  Tack Affe för härliga uppvisningar med 32:an-bästa kärran tycker jag. Köpte även din bok i SFF,s tält, sträckläste den, mycket interessant och tack för hälsningen i den!

  Jonas

 • strangen 8 juni 2012 19:38

  Den är 8 x 4 meter så det finns plats för dig också :) Bara att svänga förbi

  Hälsningar Strangen

 • Alf Ingesson Thoor 7 juni 2012 20:21

  Strangen..Ni gjorde en utmärkt insats och alla som flög gjorde ett bra intryck. Det är mera möjligheten till rekrytering som jag är ute efter. Jag åker på flygdagar under hela säsongen och jag saknar FM på många ställen. Det som impade mest på mej var faktiskt, inget fjäsk här, när de stora helikoptrarna visade tillämpad start och landning. Nu har vi en hkp-flj på allvar, det var min tanke.
  Sedan är det skillnad, enligt min mening, på jubileum och mera vanliga FV huvudflygdagar då jag anser att utländskt deltagande är i linje med partnerskap och ömsesidigt utbyte.

  Själv njöt jag likaq mycket av att flyga i sex-grupp med de historiska flygetygen som att träffa en massa trevliga människor och gamla bekanta.

  Du kan gott ta ett dopp i Din pool och njuta av ett bra jobb.
  Hälsningar
  Affe

 • Strangen 7 juni 2012 09:56

  Tråkigt att du tycker så.
  En mängd människor har under lång tid lagt en oerhörd arbetsinsats på att få till en bra och varierande Air Show, med besökande publik i centrum.
  Jag hoppas inte andra länder resonerar som du, för då kommer vi kanske aldrig mer att få delta utomlands med vare sig helikoptrar, transportplan eller stridsplan vid stora Air Shower. De kanske också bara vill visa upp "sitt eget".
  Jag vill härmed rikta mitt stora tack till alla som deltog till att göra Flygdagarna på Malmen 2012 till något mycket bra. Jag är stolt över att tillhöra det Flygvapen som visades upp och även över ha fått förmånen att arbeta tillsammans med och se några av höjdpunkterna från andra länder.
  Ha en skön och trevlig sommar och njut av ledighet mm.

  Mvh
  Övlt Stefan Stragnefeldt
  Flyguppvisningsledare AFS 2012

 • Alf Ingesson Thoor 31 maj 2012 18:26

  Vid ett sådant här jubileumstillfälle anser jag att vi fullt tillräckligt med resurser inom Saab och FV att göra ett fullödigt program. Att bjuda in aktörer typ Breitling och någon baltisk grupp samt någon rysk konstflygare tyder ju uppenbarligen på att arrangören inte tror att det vi har inom landet räcker till. Inget ont om de utländska inbjudna, de flyger duktigt, men de har inte på den här flygdagen att göra, där inte ens FV och Saabs egna alla flygande produkter får utrymme.
  Den delen är i mina ögon klart underkänt.
  Vi behöver rekrytera personal till alla områden inom FV, det gör man inte genom att stirra på ett förstorat modellflygplan som virvlar omkring som dessutom deltager på i stort sett varenda flygdag i Sverige och har så gjort i flera år.
  Det är svenska förmågor en sådan här dag ska visa upp. Vi har ingenting att skämmas för.

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *