Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

FVUP: Visionen

FVI Sekreterare

Vi har förmåga att möta en kvalificerad motståndare och upprätthåller kontinuerligt hög beredskap för insatser.

Vi producerar, levererar och verkar i stående förband med hög tillgänglighet.

Vi kan genomföra insatser själva eller tillsammans med andra primärt i Sverige och närområdet, men också utanför närområdet.

Vår tydligaste framgångsfaktor, och största utmaning, är att rekrytera personal samt att personalen, vi, vidareutvecklar oss. Vi gör detta genom att tillvarata och utveckla vår kompetens och förmåga med engagemang och delaktighet som bärande utgångspunkter.

Officiell blogg

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

2 kommentarer

 • Mikael Högfors 30 november 2011 23:38

  Hej,
  det skulle vara intressant att få höra hur arbetet med att ta fram visionen har gått till. Personligen kan jag tycka att den är något försiktig eftersom flera av punkterna redan uppfylls eller kan uppfyllas om rätt resurser ställs till förfogande.

  • Anders Silwer Mikael Högfors 1 december 2011 11:17

   Mikael Högfors

   Ett arbete mest utfört på FTA utvecklingssida. Samtidigt har vi medvetet valt att inte gör en "fluffig" vision som inte går att uppfylla. Avsikten var att skapa en vision som personalen ser att det faktiskt finns möjlighet att uppfylla. Så du har rätt. Med rätt resurser ska den gå att uppfylla.

   Anders Silwer

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *