På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

FVUP: Visionen

FVI Sekreterare

Vi har förmåga att möta en kvalificerad motståndare och upprätthåller kontinuerligt hög beredskap för insatser.

Vi producerar, levererar och verkar i stående förband med hög tillgänglighet.

Vi kan genomföra insatser själva eller tillsammans med andra primärt i Sverige och närområdet, men också utanför närområdet.

Vår tydligaste framgångsfaktor, och största utmaning, är att rekrytera personal samt att personalen, vi, vidareutvecklar oss. Vi gör detta genom att tillvarata och utveckla vår kompetens och förmåga med engagemang och delaktighet som bärande utgångspunkter.

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

2 kommentarer

 • Mikael Högfors 30 november 2011 23:38

  Hej,
  det skulle vara intressant att få höra hur arbetet med att ta fram visionen har gått till. Personligen kan jag tycka att den är något försiktig eftersom flera av punkterna redan uppfylls eller kan uppfyllas om rätt resurser ställs till förfogande.

  • Anders Silwer Mikael Högfors 1 december 2011 11:17

   Mikael Högfors

   Ett arbete mest utfört på FTA utvecklingssida. Samtidigt har vi medvetet valt att inte gör en "fluffig" vision som inte går att uppfylla. Avsikten var att skapa en vision som personalen ser att det faktiskt finns möjlighet att uppfylla. Så du har rätt. Med rätt resurser ska den gå att uppfylla.

   Anders Silwer

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *