På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

FL 02 på plats på Sigonella

flygvapenbloggen

Sent på eftermiddagen den 1 juli, på dagen 85 år efter flygvapnets grundande, landade huvuddelen av FL 02 på Sicilien för att fortsätta det svenska deltagandet i Libyeninsatsen.

Det var ett förväntansfullt gäng som efter en säkerhetsgenomgång och middag inkvarterades i sina förläggningar. Hela FL 02 kommer till skillnad från FL 01 att bo inne på basen. Ett 40-tal av medarbetarna kommer att vara förlagda i tält under insatstiden.

Under lördagen påbörjades den så kallade inprocessingen. Det innebär att vi under två dagar parallellt med den operativa verksamheten kommer att genomföra en överlämning mellan förbanden.

Gemensamma genomgångar varvas med personliga överlämningar av arbetsuppgifter inom respektive funktioner. Det är mycket som ska gås igenom och rutiner som ska hittas.

I eftermiddag kommer det att genomföras en formell överlämning mellan förbanden och från och med då tar undertecknad över ansvaret för den fortsatta verksamheten.

Jag kan än en gång konstatera att Fl 01 har gjort ett mycket bra jobb härnere. Deras arbete har vunnit stor respekt på basen och inom operationen som helhet.

FL 02 har alla förutsättningar att fortsatt visa att det svenska flygvapnet håller mycket hög internationell standard.

Öv Fredrik Bergman                                                                                                                       CO FL 02

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

4 kommentarer

  • alf Ingesson Thoor 3 juli 2011 10:19

    Lycka till Fredrik och alla andra
    Det ni kallar "inprocessing" har ett annat utryck också, "HOTO", "Hand over take over", används i Afghanistan i varje fall.

    • alf Ingesson Thoor 3 juli 2011 15:58

      Om jag minns rätt från Affe så skulle individen inprocessas, dvs tilldelas bostad, ID-kort, få genomgångar på läget, rutiner vid brand, shelterlarm, campförsvar, utrymning mm och helt enkelt lära sig hitta. Detta gällde även de från Sverige som kom ner på besök.

      Förbandet däremot genomförde HOTO, där efterträdarna först följde med för att se och lära och sedan successivt tog över fler och fler uppgifter.
      På Balkan kallade vi det kort och gott "Överlämning".

      Hoppas att "Hemåt det bär" sjöngs och spelades även på Sicilien. Vissa andra gamla traditioner från utlandsstyrkan, som rosa mat till "pinkysarna", kan man nog lika gärna vara utan. Pinkyceremonin brukar dock vara minnesvärd.

  • JON 3 juli 2011 10:29

    2 dagars överlämning verkar lite!

    Trodde nog att det behövdes en vecka till 14 dar!

    Var lika kort tid i Neapel och Turkiet?

  • Chefen FL 02 7 juli 2011 22:48

    Hej Jon,

    överlämningen pågick i de flesta funktioner ända fram till FL 01 reste hem. dvs nästan en vecka.
    /
    Fredrik

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *