Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

FVUP samt F 21 mål och vision

chefen f 21

FVI är tillsammans med sin utvecklingssektion på road trip i Flygvapnet för att introducera flygvapnets utvecklingsplan (FVUP). Min uppfattning är att FVUP är genomarbetad och avvägd och inte minst efterlängtad. Försvarsmaktens utvecklingsplan (FMUP) har funnits under ett antal år och har tjänat som en inriktning och ledstång. Nedbrytning till flygvapennivå har i motsvarande utformning fram till nu saknats. Därför välkomnas ankomsten av en målbild och inriktning för Flygvapnet.

 Frågan vi har ställt oss vid F 21 är hur FVUP passar in i det mål och visionsarbete som under de senaste 14 åren har bedrivits och utvecklats vid F 21. I fredags förmiddag fick vi svar.  Under tre timmar fick församlade ur F 21 och Luleå garnison möjlighet att lyssna till, och sedan delta i den efterföljande diskussionen som följde av FVI och öv Torgny Fälthammars redovisning av FVUP. Baserat på det analysarbete som hade gjorts av planeringssektionen vid F 21 kunde jag konstatera att F 21 mål och visionsarbete ligger väl i linje med den inriktning som FVUP utstakar. För vår del innebär det i korthet att vi i FVUP finner stöd för val av Fokusområden och för våra uppsatta Mål för 2015. Däribland det nordiska samarbetet samt etablerandet av ett internationellt övningscentrum. Dessa är målsättningar som inte enbart gynnar den dagliga övningsverksamheten i norr utan enligt min bedömning samtliga våra flygstridskrafter (glädjande är att F 17 är på god väg att etablera ett liknade internationellt utbyte i syd).

 Sammantaget känns det bra att kedjan FMUP – FVUP – F 21 verksamhetsorder (mål och vision) nu är komplett. Kedjan skapar de nödvändiga förutsättningar som krävs för att vårt planeringsarbete ska vara långsiktigt och för att vi kan fortsätta att tillvarata våra respektive unika förutsättningar på ett klokt sätt.

Per Nilsson

C F 21

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *