Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

FL 01 fortsätter att leverera

chefen fl 01

På bilden ses en luftvärnsställning i Libyen. Bilden är tagen för en tid sedan under ett av FL 01 spaningsuppdrag. Notera att bildens kvalitet är medvetet försämrad.

Övlt Stefan Wilson

CO FL 01

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

3 kommentarer

 • JON 29 april 2011 21:00

  FVI Silwer nämnde under Folk och Försvar Libyen konferens, att denna BM-21 Grad som nämndes i Neapelbesöket, sköt och sen backade in i ett garage för omladdning.

  Detta visar att realtidsspaning är av största värde för att se dessa gömställen.

  Sky News visade träffade stridsvagnar under ett parkeringsdäck, med stora hål i övre däck. Stridsvagnstornet hade blåst av en vagn. Man fattar inte hur man kunde träffa med laserbomb i denna osynliga vagn, ren tur?

 • Lasseman 29 april 2011 22:03

  SA-2 basen strax väster om Okba Ibn Nafa flygbasen. Den ligger långt söder Zuwarah nära den tunisiska gränsen. Det är en bra bit in i landet. Det är den flygbasen som ligger längst in i landet förutom Sabha och Al Jufra flygbaserna.

  Men materialet har tagits från den basen långt innan kriget. Ligger NATO och pangar på obemannade luftvärnsbaser? Man kan se på bunkern under radarn att sidan är utblåst efter vapenattack.

  Och ni lägger ner resurser på baser utan vapen! Då har ni kommit långt i arbetet.

 • JON 30 april 2011 17:56

  Läste att fransmännen nu använder laserstyrda övningsbomber, fyllda med cement!

  Dom är billiga och finns i större antal, när dom svindyra, allt för kraftiga, skarpa bomberna börjar ta slut.

  Dessa bomber med liten sprängsats, skadar inte omgivningen så mycket, men tycks ändå göra avsedd verkan i målet!

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *