På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Brigadledningsförmågan vässad

Webbredaktionen

Sedan en tid tillbaka har en rad arméförband deltagit i en beredskapskontroll, vars syfte varit att testa förmågan att samla en rad förband ur Försvarsmakten och genomföra operationer.

En viktig del i detta har varit att öva en av arméns brigadledningar. Därför kallades 4. Brigadledningen in med kort varsel och grupperade i Mälardalen, för att sedan leda förbanden, där truppenheter från Norrbottens regemente (I 19), Livgardet (LG), Livregementets husarer (K 3), Skaraborgs regemente (P 4), Södra skånska regementet (P 7), Göta Ingenjörregemente (Ing 2) och Göta Trängregemente (T 2) ingått.

Kontrollen övergick i ett senare skede i en gemensam övning med Finland, för att öva förmågan att tillsammans försvara respektive lands territorium.

– I förra veckan var jag i Finland och träffade den finska arméchefen igen. Efter det besöket och efter besöket på brigadledningsplatsen kan jag konstatera att vårt samarbete är både nära och djupt samt att det omfattar såväl fred som alla konfliktnivåer, säger arméchef Jonny Lindfors.

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Armébloggen är ett forum för dig som är intresserad av armén och markstridsfrågor. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *