23
Dec

Julhälsning från SAE HAW i Papa, Ungern

Anmäl kommentar Av:
i Transportflygplan

Här kommer en julhälsning från oss som arbetar vid Heavy Airligt Wing i Papa, Ungern.

Vi är ett 25-tal svenskar med medföljande familjer som på plats i Papa arbetar inom den multinationella flygenheten Heavy Airlift Wing.

Med våra tre stycken Boeing C-17 Globemaster III har vi sedan starten i juli 2009 flugit 6000 timmar åt sammarbetets alla nationer. Under dessa timmar har 27000 ton materiel samt 14000 passagerare transporterats. Nästa år är vårat mål att flyga strax över 3000 timmar, av vilka 550 är intecknade av Sverige, samtidigt som vi ska fortsätta att utveckla oss mot Full Operation Capability. I Sveriges bidrag till enheten ingår piloter, lastmästare, flying crew chiefs (färdtekniker), logistik, kvalitetsingenjör, marksäkofficer, Und, Command and Control, säkmat m.m. På plats finns även funktionen National Support Element för att stödja personalen ingående i projektet. Under året har en del personal rest hem efter väl fullgjort värv och en del nya har tillkommit. Tillsammans ser vi fram mot ett intressant 2012 fullt av många utmaningar.

På bilden ses en del av den svenska personalen framför SAC 03 som står färdig för nytt uppdrag. I bakgrunden skymtar SAC 02 som blev det flygplan som den 9 december passerade milstolpen 6000 timmar. Är du intresserad av mer information om HAW hänvisas till enhetens hemsida www.heavyairliftwing.org eller att höra av dig till F7 om framtida rekrytering.

God Jul och ett Gott Nytt År önskar personalen i Papa genom Lt Mats Andersson


2 Svar till Julhälsning från SAE HAW i Papa, Ungern

 1. Anders Silwer 24 december, 2011 kl. 22:00 Anmäl kommentar

  Mats med kamrater

  Stort tack för inlägget, men framförallt för jobbet i år.

  God Jul o Gott Nytt År

  Anders Silwer

  Svara
 2. Hasse Evefalk 29 december, 2011 kl. 12:44 Anmäl kommentar

  God fortsättning och ett riktigt Gott Nytt år till er.

  Svara

Kommentera