Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

VÅR TID I AFRIKA

SkyddC RCA

Vår tid i Afrika

Då har det blivit dags o sammanfatta EUTM RCA 07 tid här mitt i Afrika! Vi kan väl lungt säga att det blev verkligen inte som vi tänkt oss men med ett lungt och beslutsamt uppträdande har vi nu löst uppgiften. Sverige och Försvarsmakten har i denna svåra tid bibehållit närvaron i Centralafrikanska Republiken, vi har hanterat nya hot och gamla faror på ett så säkert sätt det varit möjligt och fortsatt levererat effekt för missionen. Vi har varit delaktiga i att skapa förutsättningar för att återta verksamheten så fort som det är möjligt med tanke på säkerheten för personalen, såväl här nere som hemma i Sverige. SWECON 07 har snart klarat av sin del av insatsen men A9 är bara halvvägs där, även nästa rotation tjänstgör normalt på Artilleriregementet och hela stödorganisationen på hemmaplan i BODEN har därmed ytterligare ett halvår att hantera.

Härmed tackar vi ”i pilens spets” för oss på detta media med lite bilder från de gågna månaderna och önskar inkommande personal LYCKA TILL och STAY FROSTY!

MVH/RLtW

BANGUI 01JUL20

CO SWECON

 

 

 

 

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Utbildningsinsatsen i Centralafrikanska republiken består av cirka 170 personer från flera europeiska länder. Insatsen inrättades som stöd till den nationella armén. Sverige bidrar med högst 15 personer. Bidragets huvuduppgift är utbildning och omfattar planering, genomförande och uppföljning av en infanteribataljon. En betydande del av utbildningstiden ägnas åt soldatutbildning, men fokus läggs också på att utbilda på plutonsnivå.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *