På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

VÅR TID I AFRIKA

SkyddC RCA

Vår tid i Afrika

Då har det blivit dags o sammanfatta EUTM RCA 07 tid här mitt i Afrika! Vi kan väl lungt säga att det blev verkligen inte som vi tänkt oss men med ett lungt och beslutsamt uppträdande har vi nu löst uppgiften. Sverige och Försvarsmakten har i denna svåra tid bibehållit närvaron i Centralafrikanska Republiken, vi har hanterat nya hot och gamla faror på ett så säkert sätt det varit möjligt och fortsatt levererat effekt för missionen. Vi har varit delaktiga i att skapa förutsättningar för att återta verksamheten så fort som det är möjligt med tanke på säkerheten för personalen, såväl här nere som hemma i Sverige. SWECON 07 har snart klarat av sin del av insatsen men A9 är bara halvvägs där, även nästa rotation tjänstgör normalt på Artilleriregementet och hela stödorganisationen på hemmaplan i BODEN har därmed ytterligare ett halvår att hantera.

Härmed tackar vi ”i pilens spets” för oss på detta media med lite bilder från de gågna månaderna och önskar inkommande personal LYCKA TILL och STAY FROSTY!

MVH/RLtW

BANGUI 01JUL20

CO SWECON

 

 

 

 

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Utbildningsinsatsen i Centralafrikanska republiken består av cirka 250 personer från elva europeiska länder och Brasilien. Insatsen inrättades som stöd till Centralafrikanska republikens nationella armé och inleddes den 16 juli 2016. Sverige har under de senaste åren haft cirka tio personer på plats.

Det svenska bidragets huvuduppgift är att träna Centralafrikanska republikens armé och att vara mentorer under dess utbildning. En betydande del av utbildningstiden ägnas åt soldatutbildning men fokus läggs också vid att utbilda på grupp och plutonsnivå. Utbildningen omfattar bland annat vapenhantering, stridsutbildning, orientering och sjukvårdstjänst. En stor del är att agera mentor för officerare som i sin tur själva utbildar sina soldater.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *