Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

VETERANDAGEN 2020 I EUTM RCA

SkyddC RCA

Veterandagen 2020 blev ännu en ”omvänddag” här i EUTM RCA.

Vi, CO och TT ODIN, skulle enligt plan varit hemma på leave och bla genomfört anhörighelg nu i dagarna. TT VIKING skulle varit ”i elden” med utbildning av den Centralafrikanska Republikens Armé, FACA. Men denna vår är ju ”inget som det skulle” så CO och TT ODIN får sköta jobbet på plats i insatsområdet medans TT VIKING istället för utbildning av FACA nu stöttar våran avlösning med att ge dem de absolut bästa förutsättningar i deras kommande värv. Vi hoppas alla att de får komma iväg och bidra till uppbyggnaden av Centralafrikanska Republikens Armé inför FACA´s kommande viktiga uppgifter att stabilisera landet och förbättra säkerheten varvid levnadsförhållanden i denna del av världen skulle bli avsevärt bättre för alla Centralafrikaner men även för många i grannländerna.

Till alla våra kollegor i andra insatsområden samt till våra anhöriga säger vi härifrån djupaste Afrika;

-Sträck på ryggen, idag flaggar Sverige för oss alla som bidragit/bidrar till fred och frihet samt alla ni anhöriga som ger oss i främmande länder stöttning med att ta hand om vardagen därhemma medans vi är borta!

MVH/RLtW

BANGUI 29MAJ20

CO SWECON

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Utbildningsinsatsen i Centralafrikanska republiken består av cirka 170 personer från flera europeiska länder. Insatsen inrättades som stöd till den nationella armén. Sverige bidrar med högst 15 personer. Bidragets huvuduppgift är utbildning och omfattar planering, genomförande och uppföljning av en infanteribataljon. En betydande del av utbildningstiden ägnas åt soldatutbildning, men fokus läggs också på att utbilda på plutonsnivå.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *