Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Tiden går

Ing 2 Info

Då har vi äntligen börjat landa in här nere, cheferna har varit nere i lite drygt fem veckor och soldaterna fyra. Värmen börjar bli mindre jobbig, och man börjar vänja sig vid den dagliga brandlukten och sotpartiklarna i luften. Tiden går snabbt, veckorna är relativt lika, Pizzamåndag i matsalen, jobb hela veckodagarna, paraduppställning på lördagsmorgonen, sen är det snart pizzamåndag igen.

Den svenska kontignenten har blivit delad på två, ODIN med Fj Sandberg i spetsen skickades upp till Bouar, för att under ca 8v mentorera en gruppchefsutbildning.
Min grupp, VIKING, stannar här i Bangui än så länge, förhoppningsvis får även vi prova på Bouar i framtiden.

Chefen Wilhelm i mitten, instruktörerna Erik och Fredrik på flankerna, Bouar RCA

 

Utbildningen har nu dragit i gång på riktigt här i Bangui, förra veckan börjades en 14 veckor lång kompaniutbildning. Syftet är att höja krigsdugligheten på ett kompani som senare skall skickas norrut i landet. Tyvärr är utbildningsstarten försenad 3 veckor och vill det sig illa innebär det att vi bara får 11 veckor att utbilda soldaterna på. Men detta får tiden utvisa, här nere kan beslut ändras varje kvart och nya styrningar kommer lite då och då.
Men just nu har vi träning och trupp, det är kul!

VIKING har genomfört inryckningstester med ett kompani, totalt 4 plutoner. Gustav och Freja renskriver resultat

 

Gustaf och Freja instruerar och kontrollerar siktbild, anläggning och avfyrningsteknik.

Chefen för VIKING provar brännbollsracket vi gjort, vi kommer samla övriga träningsteam och spela när vi får tid över.

 

Livet på campen bjuder på endel spännande djur, ödlor i mängder och en och annan skalbagge modell större.
Tack vare torrperioden så är det än så länge inte mycket myggor, på 5 veckor har jag kanske sett 15st, varav dom flesta har avslutat livet tidigt, och fått ett bett, men det kan ha varit något annat än en mygga.

Sjukdomsmässigt så har det varit okej, lite skrapsår och risiga magar, men inget värre än så.
Överlag så mår vi väldigt bra.

Varma hälsningar, i dubbel bemärkelse Fj Andreas Söderström C VIKING

 

Officiell blogg

Utbildningsinsatsen i Centralafrikanska republiken består av cirka 170 personer från flera europeiska länder. Insatsen inrättades som stöd till den nationella armén. Sverige bidrar med högst 15 personer. Bidragets huvuduppgift är utbildning och omfattar planering, genomförande och uppföljning av en infanteribataljon. En betydande del av utbildningstiden ägnas åt soldatutbildning, men fokus läggs också på att utbilda på plutonsnivå.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *