Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Snart halvvägs…

Info A 9 RCA

Hej på er allihopa! Familj, släkt och vänner och alla nytillkommna.

Välkommna till oss här på RCA 06!

Senast ni hörde från oss hade det sprungits halvmara i den afrikanska hettan, men det var Odins tokerier, nu är bägge teamen och därmed samtliga svenskar åter i Bangui!

Livet i tropikerna flyter på och rutiner har satt sig, arbetsuppgifterna har i stort fastställts och blivit tydligare fram över.

Annars då?

Jo, för er köttätare där ute kommer ni bli överlyckiga att få höra att vi hittat den finaste köttbiten i hela Bangui, grillad, mör och serveras med en hemgjord pepparsås, potatis och sockerärtor!

Saknaden av Sverige gör sig då och då påmind, men efter mycket snack om kebabrullar, svensk fotboll, A-traktorer och snöskotrar/motorcyklar, så är vi överens om de tre saker vi saknar mest:

  • FAMILJ OCH VÄNNER!
  • 09:00 fikat på soldathemmet i Eksjö.
  • Trafikregler i allmänhet, och högerregeln i synnerhet!

Men vi har blivit lovade en kommande mangosäsong, så med stor sannolikhet så kan vi nog stilla vårt fikabegär!

På tal om något helt annat, så har soldatrummet gått från ett vanligt soldatrum till ett av de bästa rummen på campen (trots dess odör). Man kan göra mycket med en bit lakan, en projektor och lite påhittighet från en svensk ingenjörsoldat. SF BIO släng dig i väggen!

Vi har även firat ett Franskt slag, Sidi Brahim. Det var ett slag År 1845 i Algeriet, Fransmännen firar varje år soldaternas tapperhet och mod vid detta slag. Här i Bangui firades dagen med en tävling med olika grenar tex chins, basket, fotboll man välte lite däck för att sedan avsluta allt med en stafett. Sedan bjöds det på god mat.

UPDATE:

För alla er som legat sömnlösa över Odins stridigheter med Baggen.

De är nu stridspaus och Odin återhämtar sig och mår bra. Baggen har vi inte sett på ett par dagar så vi kan inte ge upplysningar om dess onda planer.. Mer om detta nästa blogginlägg!

 

Ha det gott!

 

Alexander

Officiell blogg

Utbildningsinsatsen i Centralafrikanska republiken består av cirka 170 personer från flera europeiska länder. Insatsen inrättades som stöd till den nationella armén. Sverige bidrar med högst 15 personer. Bidragets huvuduppgift är utbildning och omfattar planering, genomförande och uppföljning av en infanteribataljon. En betydande del av utbildningstiden ägnas åt soldatutbildning, men fokus läggs också på att utbilda på plutonsnivå.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *