Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Utbilda utbildarna

Ing 2 Info

Dagarna springer iväg här nere! Den nya grundutbildningen drar snart igång och det är fullt upp för den svenska styrkan. Vi springer mellan kontoren och får order och kontraorder. När tid finnes häller vi i oss en redig kopp svart kaffe och knegar därefter vidare. Saker behöver lösas nu men helst igår! Grundutbildningen är den första där lokala instruktörer kommer att hålla i passen och utbilda sina egna landsmän, mycket föredömligt tycker vi och vi får en känsla av att det kommer att flyta på utan några problem när allt väl är igång.

Från det att vi lämnade våra första plutoner har vi sysselsatt oss med ”Train the trainers”. En kortare utbildning som syftar till att utbilda FACA instruktörer i att just vara instruktörer. Instruktörerna hade olika mycket erfarenhet i att instruera och vissa av dem var rent utav rekryter hos oss för några veckor sedan. Det gick lite trögt i början med tunga teoripass men med några rediga svenska handkantsslag styrde vi dom mål.

Vår roll i den nya grundutbildningen kommer att vara att mentorera de nya FACA instruktörerna. Vi som mentorer kan till exempel komma med förslag på hur man talar framför trupp eller hur man lägger upp en övningsplan. Detta kommer att innebära stora utmaningar för de nya instruktörerna som vi är beredda att stödja dem med.

De nya instruktörerna får en uppfräschning i sjukvård.

Vi vill även passa på ge en stor eloge till våra kollegor här nere som arbetar hårt för att hålla sig till tidsschemat och som löser sina uppgifter.

Officiell blogg

Utbildningsinsatsen i Centralafrikanska republiken består av cirka 170 personer från flera europeiska länder. Insatsen inrättades som stöd till den nationella armén. Sverige bidrar med högst 15 personer. Bidragets huvuduppgift är utbildning och omfattar planering, genomförande och uppföljning av en infanteribataljon. En betydande del av utbildningstiden ägnas åt soldatutbildning, men fokus läggs också på att utbilda på plutonsnivå.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *