På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Halvlek + EUTM-middag

SkyddC RCA

Hej allihopa!

Förra veckan avslutade vid utbildningen av FACA:s fjärde infanteribataljon med en ceremoni där bl.a. presidenten, ministrar och ambassadörer närvarade, mycket trevligt! Ceremonin bestod av ett antal tal och en episk upvisning av våra soldater. Sedan utbildningens avslut har tempot gått ner och i väntan på nästa utbildningsstart har vi sysselsatt oss med diverse viktiga uppgifter (sällskapsspel och vapenvård), temposänkningen var en till början skön för återhämtningen men nu är vi mest taggade på att få åka ut till Kassai och göra det vi kom hit för, utbilda FACA!

I lördags anordnades en internationell middag på campen där samtliga nationer fick i uppgift att bjuda på en traditionell rätt och den svenska kontingenten valde att bjuda på inget annat än den klassiska kombinationen sillmacka och snaps, vilket blev en stor succé hos de andra nationerna.Kvällen var fylld med sång (bl.a. ”Helan går”), dans och god mat, det var alltså en lyckad kväll. Här kommer några bilder:

VIKING redo för att servera våra kamrater!

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Utbildningsinsatsen i Centralafrikanska republiken består av cirka 250 personer från elva europeiska länder och Brasilien. Insatsen inrättades som stöd till Centralafrikanska republikens nationella armé och inleddes den 16 juli 2016. Sverige har under de senaste åren haft cirka tio personer på plats.

Det svenska bidragets huvuduppgift är att träna Centralafrikanska republikens armé och att vara mentorer under dess utbildning. En betydande del av utbildningstiden ägnas åt soldatutbildning men fokus läggs också vid att utbilda på grupp och plutonsnivå. Utbildningen omfattar bland annat vapenhantering, stridsutbildning, orientering och sjukvårdstjänst. En stor del är att agera mentor för officerare som i sin tur själva utbildar sina soldater.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *