På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Prinsesstårta och Marabou!!!

SkyddC RCA

Hallå där!

Nu sitter jag här, äntligen, och skriver i denna fantastiska blogg för första gången. Som jag längtat!

Idag är det söndag och det innebär ju wellfare dag (ledig dag), så idag har vi varit på hotell Ledger för att återhämta oss inför nästkommande vecka. Vi drog också en sväng förbi Grand Café för att köpa glass. Den afrikanska glassen smakade förvånadsvärt gott men det är inget att jämföra med den vi har hemma såklart. Tre kulor kostade 3000CEFA och det är ungefär 36SEK.

Senare idag blir det en sväng förbi gymmet. Det blir bänkpress och triceps och kanske lite cardio. Det var ett skämt, det blir ingen cardio.

Gymmet på campen är iaf över min förväntan, för det finns allt man kan tänka sig finnas på ett vanligt gym förutom en godisautomat och en bastu. Jag saknar också en cablecross samt hantlar över 30kg, för vem använder ens hantlar under den vikten?.. I övrigt finns det gott om bänkpressar, vanliga bänkar, chinsstänger och yogamattor. Det finns också ett rum med löpband, spinningcyklar och roddmaskiner, men där har jag aldrig varit, för cardio blir man inte stor av. Målet är ju såklart att bli så stor som möjlig och det är ju därför man gymmar. Och dricker proteinshake.

Arbetet fortlöper som vanligt, dagarna går väldigt snabbt och soldaterna vi utbildar blir också bättre, vilket inte borde vara så konstigt då vi är riktigt bra på att utbilda och prata det lokala språket, Sango. Singila Mingi- Tack så mycket. Se, väldigt lätt.

När jag kommer hem ska jag äta prinsesstårta och marabou. Kommer även att trycka en och annan kebabtallrik med tillbehör!

Puss och kram mamma och pappa.

 

 

 

På bilden ser ni två individer som anmält sig frivilligt att hissa EUs flagga, FÖRTJÄNST!

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Utbildningsinsatsen i Centralafrikanska republiken består av cirka 250 personer från elva europeiska länder och Brasilien. Insatsen inrättades som stöd till Centralafrikanska republikens nationella armé och inleddes den 16 juli 2016. Sverige har under de senaste åren haft cirka tio personer på plats.

Det svenska bidragets huvuduppgift är att träna Centralafrikanska republikens armé och att vara mentorer under dess utbildning. En betydande del av utbildningstiden ägnas åt soldatutbildning men fokus läggs också vid att utbilda på grupp och plutonsnivå. Utbildningen omfattar bland annat vapenhantering, stridsutbildning, orientering och sjukvårdstjänst. En stor del är att agera mentor för officerare som i sin tur själva utbildar sina soldater.

2 kommentarer

 • Lena di Corsi 11 mars 2019 19:50

  Hur är det med kondisen da?
  100 burpees på tid
  Hoppas ni har det bra Casper.

 • ola 12 mars 2019 08:33

  Hej sonen.
  Va kul att du skriver, =tid över?
  Verkar som att ni har hittat några lämpliga uppgifter vid sidan om erat uppdrag, det behövs säkert. Har ni en bra känsla i gruppen? Verkar vara intressanta tillägg på gymmet, godisautomat? Jag ska se om vi kan få något liknande på friskis... 30kg, det tar din gamla far knappt i bänkpress...
  Kul att du lär dig andra språk, fattar. Sango finns ej på Google translate!!!

  Idag 12/3, fyller Calle år, men det har du säkert koll på.
  Vi kom hem från skidresan, Sestriere, nu i söndags och återigen klarade vi av backarna utan några större missöden. Kul som tusan var det.
  Bygg på nu så ser vi hur stor du kan bli, lille pojk.
  Och så lovar jag prinsess tårta och mycket Marabou när du kommer hem.
  Puss o kram
  Pappa

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *