Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Halvtid

Info A 9 RCA

Halva tiden har nu passerat för TT04 och arbetet fortgår utan vidare problem. Utbildningen av den Centralafrikaska amfibiebataljonen kommer att fortsätta under nästkommande månad. Regnperioden är påväg mot sitt slut och trots diverse skurar så känns det som om att vädret går mot ett varmare och soligare klimat.

De första leaveperioderna har börjat och med välförtjänt två veckors vila så går medlemmar ur TT04 på utbildningen igen med en hög moral och arbetsvilja.

Teamen har under den gångna vecka påbörjat utbildning i plutons storlek. Detta kommer fortsätta ytterliggare en vecka för att i ett senare avslutas med utbildningskontroll och kompaniövning.

Tiden på campen fördrivs med många olika aktiviteter så som grillkvällar, vollyboll tuneringar och gemensamma middagar med maträtter från dem olika kontinenterna för att hålla moralen hög för samtliga ur det europeiskt ledda missonen. Att tilägga så har svenskarna erhållit stor respekt både när det gäller vollyboll samt laga och bjuda på svensk kvalitets mat.

I övrigt mår TT04 bra och fortsätter enligt rutin med sin utbildning.

 

Bild på TT04 tillsammans med svensk general.

Officiell blogg

Utbildningsinsatsen i Centralafrikanska republiken består av cirka 170 personer från flera europeiska länder. Insatsen inrättades som stöd till den nationella armén. Sverige bidrar med högst 15 personer. Bidragets huvuduppgift är utbildning och omfattar planering, genomförande och uppföljning av en infanteribataljon. En betydande del av utbildningstiden ägnas åt soldatutbildning, men fokus läggs också på att utbilda på plutonsnivå.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *