Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Nya träningsteamet på plats

Ing 2 Info

Efter månader av förberedelser har träningsteamet EUTM RCA 04 (TT04) trätt in i den vägg av tropisk fuktighet som karaktäriserar Centralafrikanska Republiken (CAR). De första två veckorna bedrevs överlämning från de tappra männen i TT03. Samtidigt passade stora delar av kontingenten också på att bli risiga i kistan, men det åtgärdas efter hand medelst kraftfulla åtgärder av den serbiska sjukvårdspersonalen.

Vidare har TT04 bedrivit en vecka av grupp- och plutonsövningar inför stundande bataljonsövning.

I övrigt mår TT04 bra. Maten är god och eventuella magåkommor hanteras, myggnäten håller, den afrikanska truppen är ett gäng glada gamänger, barnen vinkar och solen skiner (med undantag för störtregnen som förvandlar vägarna till floder och TT04 till wettextrasor).

Fig 1: svensk vicekorpral med bukras visiteras tillsammans med sin litauiska medpatient i sjukstugan av chefen EUTM, general Maio (tredje fr vä). Förutom undermålig sängsträckning var generalen nöjd, och bägge patienterna hade kort därefter återgått i tjänst.

Officiell blogg

Utbildningsinsatsen i Centralafrikanska republiken består av cirka 170 personer från flera europeiska länder. Insatsen inrättades som stöd till den nationella armén. Sverige bidrar med högst 15 personer. Bidragets huvuduppgift är utbildning och omfattar planering, genomförande och uppföljning av en infanteribataljon. En betydande del av utbildningstiden ägnas åt soldatutbildning, men fokus läggs också på att utbilda på plutonsnivå.

1 kommentar

  • KC EUTM RCA 03 15 augusti 2018 16:20

    Klockrent! Kör hårt kamrater!

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *