Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Intensivvård i ”Intensiven”

lennarttornberg

Söndag – måndag 19–20/3 övade Ledningsregementet på Gålöbasen. Övningen handlade om att ta hand om skadade i strid. Ungdomar och vuxna fungerade som figuranter och transporterades i strida strömmar med stridsbåtar till Södra hamnen där sjukvårdspersonal tog emot. Det var imponerande att se och höra hur de skadade prioriterades, togs iland och transporterades till lokal iland. Och inte vilken lokal som helst. Veteranflottiljens utställningshall som till vardags går under namnet ”Intensiven”. Vad kunde vara lämpligare. Skadade bars på bår, bars på ryggen, stapplade fram med stöd och där det behövdes ställde Veteranflottiljens transportenhet upp med en cykelkärra. Som amatör inom sjukvårdsbranschen kan jag bara lyfte på Spicakepsen och salutera alla er som på ett professionellt sätt tog hand om alla ”skadade”. Jag hade gärna sett att allmänheten kunde suttit på läktare och bibringats kunskap om vad Försvarsmaktens sjukvård är kapabla att utföra under primitiva förhållanden. All heder åt alla inblandade! Välkomna åter.

Personlig blogg

Veteranflottiljen vårdar det örlogsmarina kulturarvet.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *