Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Intensivvård i ”Intensiven”

lennarttornberg

Söndag – måndag 19–20/3 övade Ledningsregementet på Gålöbasen. Övningen handlade om att ta hand om skadade i strid. Ungdomar och vuxna fungerade som figuranter och transporterades i strida strömmar med stridsbåtar till Södra hamnen där sjukvårdspersonal tog emot. Det var imponerande att se och höra hur de skadade prioriterades, togs iland och transporterades till lokal iland. Och inte vilken lokal som helst. Veteranflottiljens utställningshall som till vardags går under namnet ”Intensiven”. Vad kunde vara lämpligare. Skadade bars på bår, bars på ryggen, stapplade fram med stöd och där det behövdes ställde Veteranflottiljens transportenhet upp med en cykelkärra. Som amatör inom sjukvårdsbranschen kan jag bara lyfte på Spicakepsen och salutera alla er som på ett professionellt sätt tog hand om alla ”skadade”. Jag hade gärna sett att allmänheten kunde suttit på läktare och bibringats kunskap om vad Försvarsmaktens sjukvård är kapabla att utföra under primitiva förhållanden. All heder åt alla inblandade! Välkomna åter.

Personlig blogg

Veteranflottiljen vårdar det örlogsmarina kulturarvet.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *