Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Stockholms örlogsdagar 2016

lennarttornberg

Veteranflottiljen deltog för andra året i rad i de av Sjöhistoriska museet arrangerade Stockholms örlogsdagar. T46, T56, Moses, Sprängaren, T121 Spica, R142 Ystad och nytillskottet V150 Jägaren tog emot besökare stillaliggande. M20 bjöd på sjöturen ”I Vasas kölvatten”. Ja inte riktigt hela vägen, M20 återvände till kaj efter varje tur. T121 Spica bjöd in medlemmar att fira fartygets 50-årsdag med bubbel och snittar varefter BIO inträdde till långt inpå natten.

Losskastning för återgång till hemmabasen på Gålö skedde på söndagen kl. 1200 till ljudet av S:t Eriks brölande tyfon. Återresan gick till att börja med i hyfsat väder men då vi närmade oss Dalarö gick vi in i dimman. Ja väderfenomenet dimma alltså. I mycket låg fart och med hjälp av radar skedde förtöjning Gålö med bara en liten försening.

Nu återstår några körningar innan det är dags för vintervila. En mycket viktig viktig dag för oss alla att minnas är 17 september. Detta datum är det 75 år sedan tre jagare sprängdes i Märsgarnsviken och 33 män omkom. Veteranflottiljen kommer tillsammans med Föreningen Flottans Män, Amfibieregementet och 4. Sjöstridsflottiljen att hedra de omkomna med en ceremoni där Veteranflottiljens krans läggs ner på en stilla vattenyta utanför minnesstenen på Märsgarn.

Dukat för 50-årskalas

Åter på Gålö fick passagerarna en guidning i utställningshallen ”Intensiven”

Äntligen hemma

In i eller ut ur dimman vid Dalarö skans

Lunch på en av R142 Ystads uteserveringar

Kolonn med Vaxholm i bakgrunden

Ingen vidare sikt

Fyra veteraner sida vid sida; T121 Spica, R142 Ystad, V150 Jägaren och A213 Nordanö

Personlig blogg

Veteranflottiljen vårdar det örlogsmarina kulturarvet.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *