Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

En Dag I Paradiset

lennarttornberg

Veteranflottiljens högtidsdag ”En Dag I Paradiset” går av stapeln lördagen 10 september.

Stomtider:

 • Grindarna öppnas 0830
 • Första turen (Mtb) 0930 från Norra hamnen
 • Flaggceremoni 1000
 • Fartygen kör från 1030
 • Lunch besättningar + övriga 1200 – 1300
 • Fortsatta körningar från 1315
 • EDIP körningar slutar 1500

Alla tider enligt GMT (Gålö Mean Time) d.v.s. ”EDIP-amiralitetet” bestämmer vad klockan är.

I år har vi ett nytt system för biljettförsäljning:

 • Inträde till Gålöbasen kostar 100:-. Biljett köps kontant (jämna pengar, tack!) vid grinden
 • Barn 0 – 7 år fritt inträde
 • Biljett för åktur med fartygen köps vid respektive fartygs disk på Pentagonplanen. Medlem i Veteranflottiljen eller i resp. fartygs/förening vänförening betalar 100:- för första turen. Ytterligare turer 200:- per tur.
 • Icke medlem betalar 200:-.

Utländska besökare måste anmälas med namn, medborgarskap och passnummer till info@veteranflottiljen.se  senast 25 augusti

Vi räknar med att köra sex turer per fartyg vilket ger möjlighet för 768 besökare till varsin tur över Mysingen. Om vädret tillåter och våra mellan 40 och 75 år gamla fartyg tjänar oss lika bra som de brukar.

I skrivande stund räknar vi med att T121 Spica, R142 Ystad, T26, T46, T56 och M20 välkomnar besökare till en sjötur. För varje tur skickar vi en hälsning till T38 i Karlskrona som har bedömt att framkörningsavgiften till Gålö blir för hög för att delta.

Nytt för i år är att f.d. försöksfartyget/skolfartyget/vedettbåten V150 Jägaren har anslutit till sin ursprungliga hemmabas Gålö och välkomnar besökare ombord för visning och servering av kaffe/the och nybakat bröd. I år tyvärr bara stillaliggande.

För de som önskar en rejäl lunch serverar Veterangrillen grillade hamburgare eller korv med alla tillbehör.

Souvenirer och profilprodukter kommer att finnas till försäljning. Utställningshallen i ”Intensiven” är öppen. Biblioteket i ”Sommarmässen” erbjuder spännande läsning.

Vi hälsar alla besökare välkomna och ber om tålamod med köer och att ni följer anvisningar från funktionärer.

Personlig blogg

Veteranflottiljen vårdar det örlogsmarina kulturarvet.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *