Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

T26 avslutningskörning 2015

lennarttornberg

Veteranflottiljens äldsta motortorpedbåt, den k-märkta T26 byggdes på Kockums i Malmö 1942. T26 säsong 2015 har innehållit många fina körningar, bland annat in till Stockholm i samband med Örlogsdagarna. Men hösten är här och lördagen den 31 oktober var det dags för årets sista körning. Besättningen samlades på Gålöbasen kl 0900 och strax efter kl 1000 kastade man loss och i dryga 40 knop rusade man över norra Mysingen, ut genom Järnholmsund och till Stabbo där man traditionsenligt drack glögg (alkoholfri) och åt pepparkaka med strålande utsikt över en fri horisont. 151031 A T26 avslutskörning (1)Sedan via Långbälingssund till Utö där besättningen åt lunch på Utö värdshus.

151031 A T26 avslutskörning (4)

151031 A T26 avslutskörning (8)När man vid kl 1330 åter kom till Gålöbasen var det dags att förbereda för upptagning och kl 1500 var T26 upptagen på sin vagn och redo för sin vintervila.

Personlig blogg

Veteranflottiljen vårdar det örlogsmarina kulturarvet.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *