Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Veteranflottiljens fartyg storsatsar på Örlogsdagarna den 22-23 augusti

lennarttornberg

Den 22-23 augusti genomför Sjöhistoriska muséet örlogsdagar vid Galärvarvet i Stockholm. Det blir både aktiva och äldre fartyg. Från Veteranflottiljen delar inte mindre än nio (9!) fartyg. Det är allt från A-slupen Moses, Nordanö, M20, via tre Mtb till Spica och Ystad. Även Sprängaren gör sitt första publika framträdande. Allt för att visa flottiljens styrka för en, förhoppningsvis, stor och bred publik. Mtb och Ystad kommer att i valda delar gå gemensamt från Gålö till Galärvarvet fredagen den 21/8. Preliminär losskastningstid är 13:00.

Kom och besök oss på plats i Stockholm! Det kommer bli mycket att titta på.

Här hittar du komplett lista över deltagande fartyg, program och även en kajplan om du vill gotta dig i detaljer: http://www.sjohistoriska.se/Besok/Aktiviteter/Galarvarvet-Orlogsstadens-dagar/

Personlig blogg

Veteranflottiljen vårdar det örlogsmarina kulturarvet.

2 kommentarer

 • Torbjörn Hultman 26 augusti 2015 21:38

  Bröder,
  Jag är mycket imponerad av den fina upppvisningen på Ornöstöm söndags em med tre mtb i flankformering SB/BS 135 med kort-korta avstånd och hög fart. Det är imponerande att denna förmåga fortfarande finns kvar i veteranflottiljen. Varma hälsningar till de kamrater som, som FC, genomförde detta.. Varmt tack också för den honnör som, som vanligt, levererades vid passage av Skinnardal vid Ornöström och en gammal kamrats tillhåll.

  GMY
  Torbjörn Hultman
  Konteramiral (pa)

 • Göran Algernon 27 augusti 2015 18:34

  Gläder mig att amiralen uppskattar vår framfart! Jodå vi kan fortfarande o vi försöker lära upp de nya yngre! Honnören är självklar o har blivit ngt av en rutin vid passage. Det är en stående flottiljorder!!
  MYA
  Göran Algernon
  Kk (nyss pa) FC T 46 o FljC (Ordf) Veteranflottiljen

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *