Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Ung, pensionär och motionär. T121 Spica körning för Marinens motionsgrupp

lennarttornberg

Kl 1000 den 11 juni 2013 anlände dagens gäster till kajen vid Vasamuseet i Stockholm. Gästerna bestod av pensionerade officerare i Marinens motionsgrupp och deras anhöriga och vänner.

Medan gästerna orienterades om projektet och visades runt i fartyget av FC, Lunchen, som bestod av varmrökt lax med romsås och sallad, klargjordes. Dagens köksbjörnar gjorde en fantastisk insats genom att ordna lunch för alla våra 34 gäster.  

Att diska upp utan fungerande diskmaskin krävde även det en jätteinsats. Efter 3-timmars diskande lovade matros Ole att inte diska någonting de närmaste 2 veckorna. (Undrar just vad Suz säger om det?)

Efter lunchen var det dags för säkerhetsgenomgång och klargöring för gång. Kl. 1300 beordrades stationer för losskastning.

 

Befälhavaren frågade chiefen om läget i maskin före avgång Svaret blev:. ”Chefen, alla kända fel är åtgärdade. De nya kommer, men de löser vi också.”  Styrbords GT1 har ju varit svårstartad en längre tid. Sedan brännoljefilter bytts några dagar tidigare borde startproblemen varit små. Nu var det dock tändningen som fallerade. Först på 3.e startförsök tände turbinen och startade sedan på det 4.e försöket. Tändstiftsbyte är nästa stora jobb i maskin, så snart renoverade tändstift återkommit från våra vänner i servicedivisionen

Sedan våra gäster lämnat fartyget var det dags för återställning och att hjälpa till att köra tillbaka M20, som våra vänner i Föreningen Minsveparen, varit vänliga att förtöja om, så att Spica kunde lämna kajen.

Spicas besättning gjorde som vanligt fina insatser under förberedelser och genomförande av dagens kundresa. Ett varmt tack också till Föreningen Minsveparen och besättningen på M20.

För övrigt anser jag att..... Ja det börjar röra på sig på Gålö. MarinB har tömt f.d. brandstationen på prylar. Nu väntar vi på besked att denna byggnad och flera med den överförs till Veteranflottiljen

GMY

Lennart

Personlig blogg

Veteranflottiljen vårdar det örlogsmarina kulturarvet.

1 kommentar

  • Mikael 1 maj 2017 23:02

    Ja det är då sant det. Själv blev det en rejäl behandling hos http://kiropraktorgavle.se/ efter senaste genomgången. Man är då inte i kategorin "ung" längre.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *