Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Drömmar om gott och blandat

lennarttornberg

I dag firar vi Sveriges nationaldag. Vår blågula flagga är hissad både på Gålöbasen och på våra fartyg. Kommande helg är fylld av högtidligheter. Prinsessan Madeleine och Herr Christoffer O’Neill ingår i det äkta ståndet. Föreningen T121 Spica Vänner fyller tio år. Kungl. Flottan fyller 491 år. Marinens dag genomförs i Stockholm. Det är för bloggaren okänt om Marinens dag firas eller om det bara är ett inslag som pliktskyldigast genomförs. Kungl. Flottans födelsedag har mig veterligen inte ens nämnts vare sig på Försvarsmaktens hemsida eller i övriga media. Nåväl. Veteranflottiljen vårdar det örlogsmarina arvet och visst kommer vi att på olika sätt fira födelsedagar. Både Spica Vänners och Kungl. Flottans.

Jag drömde i natt, inte att jag hade en katt, utan att telefonen ringde och en officer i beslutsställning sade: 4:e Sjöstridsflottiljen och Amf 1 finns i Stockholm för Marinens dag nu i helgen. Jag tänkte att det skulle vara trevligt med ett veteraninslag så här några dagar efter Veterandagen. Kom in med era fartyg och visa upp vad skattepengarna finansierade under det kalla kriget. Drivmedel är inget problem. Kom in till Bergapiren så bjuder jag på full tank! Jag ser också till att Mtb får flygbensin. Det som Mtb behöver är som en fis i rymden jämfört med vad går åt för att hålla diverse flygande farkoster i luften. Sedan vaknade jag till verkligheten. Den verklighet som Veteranflottiljen levt i sedan 1987.

Jag lyckades trots allt att somna om och en ny dröm fick mig att le. Jodå, man kan le i sömnen enligt en mig närstående. Drömmen då? Jo enligt säkra källor kommer Marinbasen att lämna sina förråd på Gålö och ytterligare ett telefonsamtal kom i mina drömmar med besked från en annan beslutsfähig företrädare för Marinen som meddelade att Veteranflottiljens behov av lokaler kommer att lösas i höst då förrådsbyggnaderna på Gålö överlåts till Veteranflottiljen.

Nog med drömmar. Torsdagen 30/5 genomfördes ett möte med Gålörådet. I detta forum diskuterar representanter för Veteranflottiljen, Gålöbasens Båtklubb, FortV, Amf 1, Haninge kommun och Statens Maritima Museer allehanda frågor som rör verksamheten på Gålö. Diskussionerna andas positivism och visar en på en vilja att stödja Veteranflottiljens verksamhet i sin strävan att skapa ett Örlogsmarint Kulturcentrum på Gålö. Kanske var det detta möte som spökade i mina drömmar men mitt horoskop säger att mina drömmar skall slå in.

Trots innehållet i drömmarna avslutar jag på sedvanligt sätt med För övrigt anser jag att Marinbasen skall överlåta byggnader på Gålöbasen till Veteranflottiljen.

GMY

Bloggar-Lennart

Personlig blogg

Veteranflottiljen vårdar det örlogsmarina kulturarvet.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *