Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Veteranflottiljen går till vintervila

lennarttornberg

 

 

Veteranflottiljens fartyg börjar nu gå in i vintervila. Våra motortorpedbåtar med hemmahamn på Gålö ligger i sina slipvagnar på torra land. Senast jag såg T38 låg hon vid Flottans Skeppsbro i Örlogshamnen i Karlskrona i väntan på att komma in i stugvärmen i Mtb-hallen. De lite större fartygen, T121 Spica och Vb Sprängaren och A-slupen Moses  ligger kvar i sitt rätta element likt intensivvårdspatienter med slangar för torrluft kopplade till vitala organ.

M/Y Triton är under renovering och blickar längtansfullt mot våren då hennes nyrenoverade motor kommer att ge henne god fart över Mysingens vatten.

Så snart alla fartyg är nattade för vintersömn kommer medlemmarna att ägna tid åt att snygga till på Gålöbasen. Tyvärr lider vi skriande brist på förrådsutrymme varför det har samlats materiel i ”blå garaget” d.v.s. utomhus och detta ger ett inte alltför prydligt intryck. Det blir också en attack mot förvuxna buskar och vildvuxet gräs så att vi till kommande säsong har en lika prydlig utemiljö som på den tid det begav sig.

Nu på lördag 17/11 kommer Robotbåten R142 Ystad att förtöja vid Vasapiren nedanför Vasamuseet, vi räknar med att det blir ca kl1400, Minsveparen M20 kommer att gå ut och möta och det kan finnas möjlighet att få åka med dem, ta då kontakt med M20. Det går bra att se från kajen eller mitt emot från Skeppsholmen. Vi har ingen visning ombord denna dag då det är en hel del återställning och arbete inför vintervila. R142 Ystad kommer att ligga kind mot kind med M20 fram till mitten av april vid Vasapiren. Följer du vår blogg kommer du att få info Ystad håller öppet för besök.

Personlig blogg

Veteranflottiljen vårdar det örlogsmarina kulturarvet.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *