Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

EUTM 08 på plats

stridsvagnOfficerare ur Wartofta är sedan drygt två veckor på plats i Mali för att träna och utbilda Maliska armén. Insatsen som genomförs kallas EUTM08 och Wartofta ansvarar för bemanningen i ca 6 månader.

Två av våra officerare är på infanteriträningsteamet, tre är på logistikträningsteamet och en arbetar i staben.

Just nu tränas en pluton ur maliska flygvapnet i grundläggande soldatutbildning. Soldaterna är väldigt motiverade och villiga att lära sig. Deras träning fortsätter i ytterligare två veckor med bland annat strid i bebyggelse, skarpskjutning, vakttjänst med mera.

Personlig blogg

På Stridsvagnsbloggen får du följa Wartofta stridsvagnskompani och deras umbäranden på Skaraborgs regemente P 4 i Skövde.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *