Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Stridsvagns-SIB!

stridsvagn

Kompaniet har haft en SIB-period där man mellan plutonerna växlat att genomföra såväl uppsutten som avsutten strid i bebyggelse. Kompaniets ordinarie gruppchefer, vagncheferna på respektive vagn, som är specialist eller taktiskt officerare, ledde grupperna under utbildningsveckan.
Detta gav grupperna självklart goda förutsättningar för att utvecklas och utvärdera själva inom gruppen efter varje genomförande.

De första timmarna av dagarna gick för den avsuttna delen åt fortsatt repetition/utbildning av SIB och den andra delen
övade grundläggande förfaranden för stridsvagnars agerande i SIB miljö, för att därefter sammanstrålas och öva tillsammans resten av dagen.

Dessa dagar var oerhört värdefull för all personal inblandad. Även fast det är föga troligt att stridsvagnssoldaterna kommer behöva verka som avsuttet skytte bredvid en annan stridsvagnspluton, så ger det oerhört mycket förståelse för hur just hur det känns och själva uppleva vilka friktioner som kan uppstå när man genomför strid avsuttet bredvid stridsvagnar, men även vilka möjligheter som finns.

Stridstrossplutonen på Wartofta har fått i uppgift att organisera och genomföra en stridstross-utbildning för bataljonen, där flera enheter och kompanier från 42. Mekbat medverkar. Utbildningen kommer att hålla på i ett antal veckor.
I utbildingen ingår bland annat; karttjänst, CBRN-utbildning, teoretiskt genomgång av omhändertagande av skadad vagn
och därefter tillämpas dessa kunskaper praktiskt.

De tre soldater och den officer från Wartofta som gjort internationell tjänst i Mali, har nu slutfört sin drygt sex månader långa mission och är åter på svensk mark.
Nu väntar en välförtjänt ledighet innan det är dags att återgå till vardagen.
Detta är historiskt för Wartofta då det är första gången man har skickat anställda GSS/K-soldater från kompaniet på insats. Läs mer om detta i tidigare blogginlägg.


Foto/Film: Wartofta Stridsvagnskompani

Personlig blogg

På Stridsvagnsbloggen får du följa Wartofta stridsvagnskompani och deras umbäranden på Skaraborgs regemente P 4 i Skövde.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *