Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Chefens övning 2013

stridsvagn

Hinderbana

Hinderbana

Multitest

Multitest

Foto: Wartofta Stridsvagnskompani

Den årliga ”Chefens Övning” har på Wartofta Stridsvagnskompani genomförts för tredje gången i ordningen.
”Chefens Övning” är en tävling mellan GSS/K plutonerna på kompaniet och har varit utformad och genomförts på olika vis. Gemensamt är att det alltid är olika moment där plutonerna plockar olika poäng.

I år genomfördes den inte i fält, som den gjort de tidigare åren, utan bestod av flertalet av Försvarsmaktens grundfyskrav, kompetensskjutprov med personligt eldhandvapen (AK5D), men även några teoretiska prov i b.la. grundläggande
teoretiska kunskaper AK5 och generell Försvarsmaktskunskap med fokus på P4.

De fysiska testerna:
10km löpning, multitest, hinderbana och regementsmästerskap i orientering.

Chefens övning avslutades i år av en prestigefylld fotbollsturning, där andra stridsvagnspluton visade vart skåpet skulle stå genom att vinna samtliga av sina matcher.

Andra stridsvagnspluton vann dessutom hela ”Chefens Övning” 2013 och kommer således få sitt namn på plakat på den magnifika ”Chefen Stridsvagnskompaniets Vandringspris”.

Stort grattis till andra pluton!

Personlig blogg

På Stridsvagnsbloggen får du följa Wartofta stridsvagnskompani och deras umbäranden på Skaraborgs regemente P 4 i Skövde.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *