Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

EUTM Mali: Elefant-bataljon snart i mål

stridsvagn

Foto: Wartofta Stridsvagnskompani

Det går framåt för den andra bataljonen som fått namnet ”Elefant”.
Sjunde utbildningsveckan gick i strid i bebyggelsens tecken där plutonen gick från stridspar till pluton.

Fokus låg på framryckning i bebyggelse och på att kunna genomföra ta och sök-förfaranden.
Många utmaningar för både instruktörer och soldater, och inte minst för plutonchef och gruppchefer.
Veckans skarpskjutning hade fokus på magasins- och ställningsbyte, en klar stegring i utvecklingskurvan för hela plutonen.

De senaste veckorna har fokus varit på grupp och senare plutons anfall och försvar.
Men även inriktning mot ”mine awareness” och ”IED-training” för att förbereda de på den hotbild som de möter i landets norra delar.
”Area control” genom patrulleringar och checkpoint-verksamhet är andra fokuspunkter i utbildningen när vi går upp på kompaninivå.

Intake 1: ”Waraba”-bataljonen befinner sig just nu i norr och löser uppgift tillsammans med franska styrkor och mentoreringsteam.

För de svenska instruktörerna börjar insatsen så sakteliga att gå mot sitt slut, med tre veckor kvar att utbilda.

Personlig blogg

På Stridsvagnsbloggen får du följa Wartofta stridsvagnskompani och deras umbäranden på Skaraborgs regemente P 4 i Skövde.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *