Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

EUTM Mali: Rotation norr för Waraba

stridsvagn


Foto: Wartofta Stridsvagnskompani

Det första maliska bataljonen är utbildad av EUTM Mali, och bataljonen – Waraba – har efter tio intensiva veckor med utbildning, transporterats upp för att för att verka i Malis norra regioner.

Innan bataljonen lämnade Koulikoro så hölls en avslutningsceremoni, där var och en även tilldelades ett certifikat som vittnar om deras deltagande i utbildningen.

Utbildningen i stort har varit omfattande och intensiv. Soldaterna har kommit med olika utbildningsståndpunkter och erfarenheter sedan tidigare. Framgångsfaktor har varit att försöka få gruppchefer och plutonchefer förstå enkel teori, taktik och att kunna genomföra detta. Att med hjälp av givna verktyg kunna styra grupp och pluton i anfalls- och försvarsstrid.

Målet har varit att få plutonen att förstå vikten av att kunna koordinera eld och rörelse, och hur man gör detta.
Vid sidan av anfalls- och försvarsstrid har utbildningen även inkluderat sjukvårdsutbildning, mine awareness och IED-utbildning, mänskliga rättigheter samt närkamp.

Den genomgående känslan under utbildningen av Waraba är att de är och har varit motiverade vilket har gjort att utbildningen kunnat flyta på enligt plan.

Nya utmaningar väntar kommande vecka för de svenska instruktörerna när nästa bataljon anländer till Koulikoro och skall påbörja sin utbildning.

Personlig blogg

På Stridsvagnsbloggen får du följa Wartofta stridsvagnskompani och deras umbäranden på Skaraborgs regemente P 4 i Skövde.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *