Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Skövde, Boden och Mali

stridsvagn

Foto: Wartofta Stridsvagnskompani

 

Vecka 17 har inneburit en hel del för Wartofta.
De av våra kollegor som varit på förarskola för stridsvagn 122, i Boden, har kommit tillbaka och de befattningsskolor som bedrivits  här hemma i Skövde är också avslutade.

Befattningsskolorna denna vår har varit i ett samarbete med 3. Stridsvagnskompaniet från
I19, där Wartofta skickat upp några soldater som tillsammans med soldater från I19 gått
en gemensam förarskola, samt att 3. Stridsvagnskompaniet har skickat ner sina soldater som gått en gemensam skytt/laddarskola tillsammans med soldater från Wartofta.

Samarbetet har visat sig effektivt eftersom vi tillsammans med I19 kraftsamlat och
resurseffektiviserat utbildningar med hjälp av delade resurser samt personal och officerare.
Detta var det första riktiga samarbetet stridsvagnskompanierna emellan och det ska bli
intressant att se hur detta samarbete kan komma att utvecklas framgent.

Vecka 17 var även den första riktiga arbetsveckan för många eftersom Wartofta under ett antal veckor genomfört skarp insats i form av högvakt på Stockholms slott. Detta var något som kompaniet löste ut med bravur och fick även möjligheten att förbrödras tillsammans medkollegor från pansarskyttekompaniet Skånings som hade både soldater och officerare med i högvaktslaget.

Under veckan hölls avslutning på respektive befattningskola, och de som kom tillbaka efter ledigheten efter högvakten var ute 2 dagar tidigare i veckan och sköt precisionsskjutning AK5. Det gavs goda möjligheter att gå ner på detaljnivå och
utvärdera sin skjutteknik och sin skjutställning. Resten av veckan bestod av huvudtjänst i
form av stridsvagnsdueller ute på fältet och vagnsvård.

Vecka 18 var en kortvecka för kompaniet där det under  fredagen genomfördes 42:a
mekbats ”fysdag” där samtliga soldater och officerare i tjänst testades i de fyskrav som
ställs var och en.
Kompaniet har även sedan tidigare avdelat personal till den EU-ledda insatsen EUTM Mali. Mer att läsa om detta finns i tidigare blogginlägg.

Personlig blogg

På Stridsvagnsbloggen får du följa Wartofta stridsvagnskompani och deras umbäranden på Skaraborgs regemente P 4 i Skövde.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *