Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Omfattning vänster

stridsvagn

Stridsvagnsplutonerna stred under veckan avsuttet på Kråkberget och fick nyttja gruppchefens alla verktyg för att överlista och nedkämpa fienden.

Strid avsuttet är det perfekta avbrottet i en arbetsperiod som kantas av helt andra arbetsuppgifter. Ett välbehövligt avbräck där man får gå ”back to basic” som soldat.

Det är även ett ypperligt tillfälle att forma tillfälligt sammansatta grupper med ovana gruppchefer. Soldaterna växer med uppgiften, och förståelsen blir större, när man får ta över chefsrollen och sedan leda gruppen genom striden.

Foto: Wartofta Stridsvagnskompani

 

 

Personlig blogg

På Stridsvagnsbloggen får du följa Wartofta stridsvagnskompani och deras umbäranden på Skaraborgs regemente P 4 i Skövde.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *