Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Förarexamen

stridsvagn

Stridsvagnskompaniet har genomfört en förarskola för att breddutbilda soldater till förare.

Förarskolan är en gedigen utbildning med ingående studier i vagnens system, med särskild fokus på chassiet. Förutom systemkunskap så inbegriper utbildningen olika körmoment där föraren skall få en uppfattning och en känsla för hur man hanterar vagnen i olika slags terräng.

Lätt- och svår terräng, stråk-körning, hindertagning, vadning, mörkerkörning, stridsbogserning, bärgning och körning på allmän väg. Är delar av den praktiska körutbildning som ges till förarna.

Vid sidan av förarskolan har även en laddarskola och en skyttskola genomförts för att breddutbilda och nyutbilda inom stridsvagnsplutonerna.

 

Stridsbogsering längs väg. Foto: Wartofta kompani

 

Körning i lätt terräng. Foto: Wartofta kompani

 

Hindertagning. Foto: Wartofta kompani

 

Övning i gravtagning. Foto: Wartofta kompani

 

Vadning. Foto: Wartofta kompani

Personlig blogg

På Stridsvagnsbloggen får du följa Wartofta stridsvagnskompani och deras umbäranden på Skaraborgs regemente P 4 i Skövde.

3 kommentarer

 • Emil Mölve 26 juni 2012 14:17

  Hej!
  vilken division tillhör bärgarna?

 • Mattsson 24 juli 2012 17:35

  Hej Emil!
  Division är en mitär enhet i mycket stor magnitud vilket vi inte ens har här i Sverige, men vi har en bärgningsbandvagn 120 på stridstrossplutonen på kompaniet.

  Hoppas det var svar på din fråga.

 • Emil Mölve 3 februari 2013 20:56

  Hej!
  vad söker ni helst oss era officerare att man har kunskap som motorman och mycket räddningskunnig eller vill ni hellre att en officerare hos er ska va utbildad yrkes chaufför och ha körkortet redan för lastbil för vill läsa till officer men vill ändå sitta och styra!? Mvh Emil

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *