Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Kaliber: 5.56, 7.62 & 9 mm

stridsvagn

Wartofta kompani befinner sig i ett skede med blandad verksamhet. Stridstrossen har vakttjänstgöring medan majoriteten av stridsvagnsplutonerna har varit ute två dagar på Skövde skjutfält. Resterande soldater på kompaniet breddutbildas antingen i en annan befattning, eller har tagit ut en välförtjänt ledighet.

En fördel med att vara soldat är att perioder med intensivt och hårt arbete, ofta därefter följs upp av en period med en kortare eller längre ledighet som kompensation.

Under den gågna veckan har kompaniet även representerat Försvarsmakten på ”Flygets dag 2012” på Malmen, Linköping och även på ”På landet”-festivalen på Axvall.

Dagarna på Skövde skjutfält bestod av Ksp 94 skjutningar, personlig färdighets-banor med Ak5 samt grundläggande utbildning pistol 88. Något som märks tydligt är att både soldater och officerares sug på att bli så bra som möjligt och att alla hjälps åt för att uppnå det målet.
Officerarna kommer med många kloka råd och soldaterna suger åt sig som svampar av den feedback som ges, vilket kan vara allt ifrån magasinsbyten och skjutställningar till mental mindset och inställning.

För i stort sett hela kompaniet så slutar arbetsveckan idag. Det som står på veckoprogrammen fram till semestern är bl.a. fortsatt befattnings- och vagnsutbildning.

 

Ksp-skjutning med Ksp 94. Foto: Wartofta kompani

 

Personlig färdighetsskjutning med Ak5. Foto: Wartofta kompani

Grundläggande utbildning Pistol 88. Foto: Wartofta kompani

Vård av slutstycke, Ksp 94. Foto: Wartofta kompani

Personlig blogg

På Stridsvagnsbloggen får du följa Wartofta stridsvagnskompani och deras umbäranden på Skaraborgs regemente P 4 i Skövde.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *