Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

HMS Arcturus v33

Skoldivisionen

Hej på er,

HMS Arcturus befinner sig just nu på västkusten, där vi elever som nybakade fänrikar fortsätter vår navigationsutbildning vid Skoldivisionen. Veckans fokus har legat på fartygsmanöver med en resa till Trollhättan via Göta älv.
Färden gav många utmaningar på vägen med trånga passager, ett stort antal fritidsseglare och slussar.

Det är viktigt för en navigationsofficer att behärska förmågan att läsa fartyget och än mer viktigare att få fartyget att göra som navigatören vill, och inte vise versa. Därför är manöverövningar som slussningar och förtöjningar en självklar del i utbildningen på Skoldivisionen.

Nästa vecka sätter HMS Arcturus kurs och fart norrut. Målet är Strömstad och på vägen dit skall systemnavigering övas, det vill säga elektroniska sjökort med alla de fördelar och nackdelar det för med sig.

 

Varma hälsningar från västkusten!

Fänrikarna på HMS Arcturus genom fk Vinnergård

Personlig blogg

Skoldivisionen är ett utbildningsförband inom Sjöstridsskolan. Vår huvudsakliga verksamhet består av att utbilda kadetter och officerare till marinens förband inom områden som navigation, fartygsmanövrering och sjömanskap.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *