Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Summering av veckan som gått

Skoldivisionen

Vi kadetter ur officersprogrammet 09-12 går en välförtjänt helg till mötes efter vår första vecka ombord på skoldivisionens fartyg. Det har varit en vecka fylld av nya lärdomar, dragna erfarenheter, slit och roliga stunder.

Måndagen inleddes med en genomgång av skoldivisionens organisation och uppgifter samt en kort presentation av fartygens fasta besättningar. Eftermiddagen bestod av tentamen i sjövägsregler samt fartygs- och säkerhetsgenomgångar. Vi började även preparera, ”preppa”, våra sjökort inför onsdagens och torsdagens naivgationsövningar, ett arbete som fortsatte fram till midnatt.

Tisdagen bestod av fler genomgångar och skyddsövningar ombord samt sjökortspreparering till sent på kvällen. Nu började vi bli otåliga, vi har väntat i nästan fem terminer på att få sätta oss i VO-stolen! Så, äntligen onsdag och vårt första pass till sjöss som bestod av manövrerings- och navigationsövningar i Karlskronas vackra skärgård. Det blev inte sämre av ett fantastiskt väder. Övningarna gick bra för samtliga vilket släppte en hel del nervositet.

Under torsdagen så körde vi samma navigationsövning som under onsdagen med litet bättre resultat. Nästa vecka ska vi ombasera till Berga och bedriva navigationsövningar i Stockholms skärgård, helgen känns jobbigt lång!

Trevlig helg!

Bästa hälsningar, Flkd. Gustav von Schmalensee HMS Altair

Personlig blogg

Skoldivisionen är ett utbildningsförband inom Sjöstridsskolan. Vår huvudsakliga verksamhet består av att utbilda kadetter och officerare till marinens förband inom områden som navigation, fartygsmanövrering och sjömanskap.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *