Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Dag 68

rekrytpetersson

Fredag och dags för sista permissionen innan slutövningen AGU-aldrig ge upp!!

Efter våra morgonrutiner var det dags för teoretiskt prov i Strimma B (demokrati, Försvarsmakten och jag). I krig och kärlek sägsju allt vara tillåtet, men tro det eller ej så finns det faktiskt regler att förhålla sig till inom krig. Gruppvis skulle vi sedan diskutera olika case kopplade till Försvarsmaktens värdegrund.
Första pluton briljerade åter en gång och samtliga rekryter fick godkänt resultat på både skriftliga och muntliga delen! 🙂

Efter lunch påbörjade vi noggrann städning, fredagsrutinen. När den var klar och visiterad samlades vi för plutonens timma och pratade om veckan som gått. Därefter var tjänsten slut och vi som valt att åka hem över helgen påbörjade hemresa. Som vid varje hemgång hittills var det klarblå himmel och strålande sol som mötte mig utanför grindarna. Kändes riktigt bra att veta att jag har en hel helg med uppladdning framför mig. Nästa vecka gäller det ju att ha pannben och en jäkla vilja. Samtidigt som jag är fruktansvärt nervös inför vad som komma skall finns det ändå en liten del av mig som också är riktigt förväntansfull och taggad!

// Rekryt Petersson

12178006_10205043021738534_1656767718_n

Personlig blogg

Hur är det att genomföra GMU? Hur ser dagarna ut? Följ mig genom mina 3 månader under den grundläggande militära utbildningen vid Trängregementet i Skövde!

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *