Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Dag 67

rekrytpetersson

Morgonen började med uppsittning i tgb20 för transport till skjutbanan. Idag var det dags för praktisk examination i närkamp och skyddsvakt. Vi började med skyddsvaktsprovet där vi skulle agera mot en papptavla allt eftersom befälen läste upp ett scenario. Låter kanske fånigt, men med lite fantasi blev det lagom nervöst när man plötsligt var tvungen att skjuta varningsskott och verkanseld mot figuren!

Närkampsexaminationen var nog det klart jobbigaste jag gjort under utbildningen. Har aldrig varit så trött! Det började med att man skulle springa och ta 3 olika liggande eldställningar, därefter fortsatte man till två personer med mitshållare där det bara gällde att kötta på så mycket man orkade tills armarna var helt döda. Efter ett tag skulle man istället brottas innan man fick springa vidare och avfyra ett antal skott på tid i en pappfigur. Maxpuls på hög nivå!

Jag klarade båda examinationerna vilket firas med fetaste godispåsen och plugg inför kommande teoretiskt prov. Ibland får man ju lyxa till det lite 😉

//Rekryt Petersson

Personlig blogg

Hur är det att genomföra GMU? Hur ser dagarna ut? Följ mig genom mina 3 månader under den grundläggande militära utbildningen vid Trängregementet i Skövde!

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *