Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Dag 65-66

rekrytpetersson

Tisdag:
Igår marscherade vi till en övningsplats där vi hade skyddsvaktsutbildning hela dagen med olika stationer. Bland annat fick vi lära oss att agera när det finns tillhyggen med i situationen, och så fick vi även lära oss att jobba med handfängsel. Marschen hem blev sedan i mörker, vilket faktiskt var ganska mysigt!

Onsdag:
Idag var det revelj lite tidigare än vanligt. 05:00.
Vår uppgift på morgonen var att agera skyddsvakter utanför grindarna och kontrollera behörighet och legitimation på de alla som ville komma in på området. Även soldater kan vara lite morgontrötta och inte alltid jättepositiva till att behöva rota igenom hela väskan för att hitta sin tjänstelegitimation på morgonkvisten 😉

Senare fick vi nya order om att bevaka ett skyddsobjekt under dagen. Vi gjorde uppsittning på tgb20 som tog oss till platsen, och därefter fick respektive grupp tilldelat sitt bevakningsområde. Under dagen hände sedan allt möjligt som en skyddsvakt kan tänkas möta (givetvis spelat av figuranter). Allt ifrån angrepp på infartsposterna med kniv till berusade personer som ville komma in och festa på området. Helt klart en riktigt spännande dag med lite mer ”riktiga” uppgifter där vi fick agera mer självständigt utan så mycket befälsstyrning.

På kvällen skrev vi det teoretiska provet i skyddsvakt. Skönt att ha det avklarat. Bara det praktiska provet kvar!

//Rekryt Petersson

Personlig blogg

Hur är det att genomföra GMU? Hur ser dagarna ut? Följ mig genom mina 3 månader under den grundläggande militära utbildningen vid Trängregementet i Skövde!

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *