Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Dag 52-63

rekrytpetersson

Nu var det ett tag sedan jag skrev sist. Kan inte skylla på annat än att det finns 1000 småsaker man vill hinna göra när kvällen kommer innan det är dags att lägga sig 😉

Förra veckan var det fokus på CBRN-utbildningen (Kemiska, Biologiska, Radiologiska, Nukleära stridsmedel). Torsdagen var dagen D då vi skulle in i den lilla tårgasfyllda röda stugan mitt ute i ingenstans och göra täthetsprov. Tror att alla kände en liten gnutta av nervositet för att tårgasen skulle sippra in genom skyddsmasken innan vi omslöts av rökridån. Väl inne i stugan fick vi göra några upphopp och ”huvud-axlar-knä-tå” innan vi gick ut och sanerade oss själva och vår stridsparskamrat. Jag kom ut helskinnad och kunde som tur var konstatera att min skyddsmask fungerade precis som den skulle, medan några andra stackare stod och hostade.

I måndags påbörjade vi ett nytt projekt, ”Skyddsvakten bevakar”, vilket inleddes med en målbildsförevisning av skyddsvakterna och befälen. De spelade upp olika scenarior som man kan möta som skyddsvakt, med allt ifrån väldigt berusade människor till någon som riktar ett vapen mot dig. Samtidigt som det var en väldigt bra lektion blev det också mycket skratt när ett av våra befäl verkligen bjöd på sig själv och levde fullt in i rollen som aspackad. Helt klart ett av guldkornen i GMU-utbildningen! 😉

Allt eftersom veckan har rullat på har det blivit mycket teori och lagar blandat med en del praktisk övning. Jag kan intyga att det finns hur mycket lagar och små paragrafer som helst som en skyddsvakt ska hålla koll på! Kändes inte helt fel för huvudet med lite permission i helgen… 🙂

//Rekryt Petersson

12167308_10205014635148887_1290429047_n

12170200_10205014634708876_205475634_n

Personlig blogg

Hur är det att genomföra GMU? Hur ser dagarna ut? Följ mig genom mina 3 månader under den grundläggande militära utbildningen vid Trängregementet i Skövde!

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *