Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Dag 50

rekrytpetersson

Måndag igen!

På förmiddagen hade vi strimma A-fys, vilket idag bestod av löpning med stridsutrustning. Tungt som tusan kan jag lova! Vi började med 1 km utan belastning, vid andra kilometern tog vi på oss stridsvästen, på tredje ökade vi på med kroppsskyddet för att vid fjärde kilometern slutligen ta på oss hjälmen. Vid varje kilometer skulle vi dessutom mäta puls och uppskatta hur jobbigt vi upplevde det på en skala från 1-10.

Efter lunch gjorde vi uppsittning i t20-bilen för en tur till skjutbanan där vi idag tränade på knästående skjutställning och skjutning med lite träff- och tidskrav. Fick även möjligheten att äntligen skjuta in vapnet ordentligt, så nu kan jag inte skylla på det längre om jag skjuter en dålig serie 😉

Vid kvällningen var det NOAK-möte (Nätverk Officer/Anställd Kvinna) för kvinnliga rekryter, vilket innebar att vi tjejer fick skjuts tillbaka medan de andra fick marchera tillbaka till kasern. Utöver det fick vi även lämna över våra vapen till killarna inför vapenvården. Kvinna i försvarsmakten har sina fördelar... 😉

Godnatt!
//Rekryt Petersson

Personlig blogg

Hur är det att genomföra GMU? Hur ser dagarna ut? Följ mig genom mina 3 månader under den grundläggande militära utbildningen vid Trängregementet i Skövde!

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *