Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Dag 42-49

rekrytpetersson

Dags för lite uppdatering! Veckan på kasern efter fältveckan har varit riktigt tuff med kvällstjänst samtliga kvällar, varpå bloggen fick läggas lite åt sidan.

Alla har varit riktigt trötta och sega, och som på beställning kom även beskedet i söndags att vår pluton ska byta grupper och logement. Det var ingen humörhöjare för min del kan jag konstatera eftersom vårt logement haft en otroligt bra sammanhållning och nästan blivit som en liten familj. Ovisshet och att kunna bita ihop när det inte går som man vill är något man garanterat lär sig att leva med i Försvarsmakten! Dock har den nya gruppen blivit ganska skön den med (även fast den aldrig riktigt kommer leva upp till den gamla) 😉

Under veckan har vi marscherat en hel del till en av våra övningsplatser för att träna på att möta fiender i förhand inför examinationen vi hade i torsdags. Man får verkligen uppleva vikten av samtidighet och att rätt information förs vidare mellan individer för att ett anfall ska lyckas! Upplevde också veckans skratt när Rekryt X hörde fel och högt repeterade ”Betäckning” vid kommandot ”Förflyttning!” som sedan rasslade iväg från rekryt till rekryt. Ett väldigt bra exempel på vikten av noggrannhet vid informationsdelning.

All veckans träning gav hur som helst resultat och när sista anfallet under torsdagen var gjort hade alla ett godkänt resultat. Man hade kunnat tro att stämningen skulle varit på topp i t2O-bilen påväg hem, men när jag slängde en blick omkring mig var alla försjunkna i en djup sömn. (Även mig inkluderat efter någon km) 😉

I fredags vaknade däremot alla på rätt sida eftersom det väntades helgpermission. Innan permis hann vi däremot med lite fys i form av cirkelträning på utomhusgymmet. Fredagsrutinen (extremt noga städning) gick därefter som på räls och efter plutonens timma satt jag äntligen påväg hem igen. Kändes extra skönt att komma hem den här gången eftersom det var 3 veckor sedan sist! Har spenderat (den extremt korta) helgen med skogspromenad med vovven, vila och storshopping, fika och kvalitétstid med vännen. Nu rullar snart tåget återmot Skövde. Hörs snart igen!

//Rekryt Petersson

12086944_10204953908030747_1944644824_n

Personlig blogg

Hur är det att genomföra GMU? Hur ser dagarna ut? Följ mig genom mina 3 månader under den grundläggande militära utbildningen vid Trängregementet i Skövde!

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *