Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Flera nya bloggar (uppdaterad)

Johannes Hellqvist/INFOS

flera nya bloggar

Blogg.forsvarsmakten.se växer!

Vi är mycket glada och stolta över att få välkomna ett antal nya bloggare. Om du inte redan gjort det, spana in dem via länkarna nedan och lämna några uppmuntrande ord.

De är:

Personlig blogg

Redaktionen för blogg.forsvarsmakten.se. Vi uppdaterar löpande kring aktuella buggar, kommande uppdateringar med mera. Vi tar glatt emot förslag om förbättringar! Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

2 kommentarer

 • Johannes Hellqvist/INFOS 4 november 2012 23:03

  Hej Victor!

  Kul att du för det mesta finner bloggarna intressanta och informativa, och tack för din kommentar.

  Som svar på din synpunkt: På blogg.forsvarsmakten.se finns egentligen två typer av bloggar. Dels de som skrivs i tjänsten och som en del av någons tjänsteutövning, och dels de som drivs privat av en person som jobbar eller har ett engagemang i Försvarsmakten, men som inte bloggar som en del av tjänsteutövningen. De tidigare hålls normalt ganska strikt till ämnen relaterade till Försvarsmakten, medan ämnesvalen svävar något friare i den senare typen. De som bloggar på fritiden gör det helt av egen fri vilja och utan någon annan kompensation än läsarnas behållning och uppskattning.

  Vi tillåter alla anställda i Försvarsmakten (inklusive hemvärnspersonal och reservofficerare) att ha en blogg och driva den i egen regi, så länge man följer bestämmelserna. De återfinns här: http://blogg.forsvarsmakten.se/regler-for-inlagg-och-kommentarer/ Notera särskilt "En majoritet av inläggen och kommentarerna från en användare på blogg.forsvarsmakten.se ska ha någon typ av koppling till Försvarsmakten, försvarspolitik eller säkerhetspolitik." Vi kräver alltså inte att alla inlägg från en användare gör det, men att en majoritet bör göra det.

  Försvarsmaktens medarbetare lever liv vid sidan om sitt engagemang i myndigheten och vi tycker att det finns anledning att visa på det också, inte minst för att nyansera en emellanåt kanske stereotyp bild av "militären".

  Förhoppningsvis finns nog av Försvarsmaktsintresse ändå, och skulle det inte göra det tror jag att det snarare handlar om vi behöver fler bloggar och därmed också mer delad kunskap och erfarenhet under vårt gemensamma virtuella tak.

 • Victor 4 november 2012 22:26

  Hej Redaktionen!
  Jag är en i "firman" och är en flitig läsare och har följt dom bloggar som finns här en längre period. Många är väldigt bra och det är alltid kul när det dyker upp nya!

  Men något jag har uppmärksamat som jag kan tycka är något snevridet är vissa av dom bloggar som ger en mer personlig syn och som skrivs av enskilda, kan i vissa fall bli lite väl informella och ibland komma på villovägar.

  Det jag menar är att i vissa av dom här fallen/bloggarna så kan det ibland skrivas inlägg som inte alls ger mig något som läsare, varken ur ett informativ syffte eller djupare förståelse för vad nu bloggen handlar om. Utan det blir mer en "vanlig" blogg där bloggförfattaren får ut mer än vi som läsare.

  Skriver man en Försvarsmaktsblogg så bör alla inlägg vara relevanta för att på något vis spegla vår verksamhet. Det är inte så intressant att veta vad personerna har gjort utanför sin huvudtjänst, för visst förstår vi läsare att man utanför tjänsten tar en kopp kaffe med sina kollegor/vänner, ser en film, tar en löprunda eller köper en chokladkaka.

  Det jag skulle önska från er (och samtliga bloggförfattare) är att man är lite mer restriktiv med vilka inlägg som läggs upp och kanske vågar ge konstruktiv kritik och kanske ett litet snällt pekfinger till vissa bloggförfattare som kanske blir lite för personliga för att det ska ge oss som läsare något intressant ur ett Försvarsmaktsintresse.

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *