Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Skede 2 – räddningsutbildning

r3

Idag är Skede 2 över för de som går utbildning mot Militär flygplatsbrandman.

Eleverna är en blandning från samtliga flygflottiljer, både värnpliktiga samt anställd personal. För de värnpliktiga är räddningsutbildningen en del av befattningsutbildningen mot att bli räddningssoldat.

Under Skede 2 har eleverna gått igenom allt från olika taktiker vid flygplanshaverier till mer tillämpade övningar. Tidigare i vintras genomfördes Skede 1 på respektive flygflottilj där eleverna lärde sig att hantera sin utrustning, fordon, rökdykning samt sjukvård.

Plutonen har haft både elever samt instruktörer (insatsledare & gruppbefäl) med under utbildningen.

Det som väntar härnäst är Skede 3 – det innebär lokal räddningsutbildning på respektive flygflottilj där man lär sig taktiker, regler och rutiner som tillämpas på flygplatsen samt airsideutbildning.

Avslutningsvis så går eleverna såkallat ”dubbelkommando” med erfarna brandmän innan de är redo att själva sitta i skarptjänst.

För mer dagsfärska inlägg – följ oss på instagram: @R3uppsala

 

 

Personlig blogg

R3 står för: Räddning, Röjning och Reparation.
Ett förband - många förmågor!


Vår huvuduppgift på Uppsala-Ärna flygplats är att bedriva flygplatsräddningstjänst samt flygfälthållningstjänst.

Flygplatsräddningstjänsten ansvarar för 90-sekunders beredskap på flygplatsen.
Flygfälthållningen ansvarar för att landningsbanorna är fri från snö, is och annat som kan förhindra flygplanen från att landa eller starta på ett säkert sätt.

Vi ska kunna verka både nationellt och internationellt.

Läs mer om plutonen och dess enheter under flikarna ovan.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *