Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Svåra straffrundor i Danmark

Informatör Militära Orienteringsskyttesektionen

Orienteringsskyttesäsongen avslutades i år med Öppna Danska, som gick av stapeln i helgen som gick. I samband med denna tävling genomfördes också årets andra militära landskamp Sverige-Danmark, och dessutom avgjordes årets världscup.

Årets öppna danska bjöd på diken i massor och straffrundor i tuff terräng för de som bommade i masstarten. Men inte avskräckte det de svenska löparna! Som vanligt placerade sig Sverige bra, till och med på pall i nästan varje klass som en svensk ställde upp. Dock var inte alla svenskar med i det militära Svenska laget, och Sverige fick nu på hösten lämna över vandringspriset bestående av en silverbricka till Danmark.

För samtliga resultat från tävlingen, militära landskampen och världscupen, se: http://www.biathlon.dk/

Sverige får se sig besegrade och lämna över varndringspriset för landskamp till Danmark.

Nu hoppas vi på en bra vintersäsong där eventuella skador kan återhämtas, nya sporter testas och en bra grundkondition läggas till nästa års säsong!

 

För mer information om Försvarsmakten, se hemsidan. För mer information om orienteringsskytte, se svenska hemsidan: orienteringsskytte.se eller danska hemsidan: biathlon.dk.

Personlig blogg

I denna blogg möter du orienteringsskyttar anställda i Försvarsmakten, på träning, tävling och ibland i vardagen. Välkommen att få inblick i en klassiskt militär sport - som idag är en riktig utmaning för alla!

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *