Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

FMM i Karlskrona

Informatör Militära Orienteringsskyttesektionen

I Karlskrona skiner alltid solen, men på orienteringsskyttar skiner den inte alltid.

FMM är nu genomfört i Karlskrona, under MarinB ledning med stöd av Karlskrona SOK. Ett väl genomfört arrangemang för orienterare och orienteringsskyttar. Svenska och nordiska deltagare sprang sig svettiga i skogarna som bjuder på lite av varje: höjder, stenpartier, lättsprungen bokskog, vägar, endurostigar, täta grönområden och en hel del förvirring.

I det nordiska orienteringsmästerskapet (NMOC) tog Finland ett starkt grepp på framförallt herrsidan, medan Sverige gjorde bra ifrån sig mot det finska motståndet på både damsidan och herrsidan. I Försvarsmaktsmästerskapet delades medaljer mellan ett stort antal förband i olika klasser, HKV och FMTIS var två av de organisationsenheter som toppade medaljligan när de tre dagarna var till ända.

På orienteringsskyttesidan var det i K25 FMTIS som tog segern, med Helikopterflottiljen på både 2 och 3 plats. På herrsidan i M25 tog FMTIS segern följd av LedR och HKV. I samtliga klasser fick orienteringsskyttarna kämpa med väder och vind som inte var på den mildaste sidan under hela genomförandet, men som tur var fanns det tydliga invisningar och en stabil skjutbana efter att man klarat av sina orienteringsmoment och skulle koncentrera sig på de tio skott som avslutade rundan.

Nu laddar några av de militära orienteringsskyttarna om för den landskamp som kommer att utspela sig inom kort i Danmark. Därefter läggs orienteringsskorna lite längre in på hyllan då det är dags för vintersäsong, vilket för de flesta betyder skytte och skidåkning, inte nödvändigtvis i kombination.

Samtliga orienteringsskyttar tackar MarinB för ett gott genomförande och ser fram emot nästa års FMM som kommer att genomföras i Ronneby v834.

Personlig blogg

I denna blogg möter du orienteringsskyttar anställda i Försvarsmakten, på träning, tävling och ibland i vardagen. Välkommen att få inblick i en klassiskt militär sport - som idag är en riktig utmaning för alla!

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *